Acasa InternationalExterne 44 de morţi. Un avion a ratat aterizarea pe o autostradă

44 de morţi. Un avion a ratat aterizarea pe o autostradă

scris de Bogdan Crețu Roman
1 afisari

Patruzeci şi patru de persoane au murit luni seara în aterizarea ratată, pe o autostradă, a unui avion rusesc, în apropiere de aeroportul Petrozavodsk, în Karelia (nord-vestul Rusiei), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia RIA Novosti.

Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk

Potrivit ultimelor informaţii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost rănite „, a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti. Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiaşi surse. În urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Cadavrele erau împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă aeronautică pentru agenţia Interfax, precizând că avionul nu a lovit clădirile rezidenţiale în încercarea de a ateriza. Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă densă acoperea regiunea în momentul aterizării avionului TU-134.

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii dintre ei fiind în stare gravă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei.

Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite, a anunţat Interfax. Potrivit agenţiilor ruseşti, un cetăţean suedez a murit în acest accident.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultimii ani pentru aeronautica rusă, după cel al avionului Tupolev 154 al companiei ruseşti Pulkovo, care s-a prăbuşit în Ucraina în 2006, provocând moartea a 170 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult