Acasa InternationalExterne 45 de “vrajitori” ucisi in Haiti

45 de “vrajitori” ucisi in Haiti

scris de M.A.
27 Afisari

Cel puţin 45 de persoane au fost linşate în Haiti de la izbucnirea epidemiei de holeră la jumătatea lunii octombrie, fiind acuzate că practicau vrăjitoria pentru răspândirea maladiei, anunţă Ministerul haitian al Comunicaţiilor şi Culturii.

„Am înregistrat 40 de morţi în provincia Grand’Anse, unde sunt atacate persoane suspectate că practică vrăjitoria pentru a răspândi holera”, a declarat Moise Fritz Evens, un oficial din cadrul instituţiei. În alte regiuni din Haiti, cinci persoane au fost ucise în circumstanţe similare, transmite Mediafax.

„Victimele, majoritatea preoţi voodoo, au fost atacate cu bâte şi pietre, fiind arse pe străzi”, adaugă Moise Fritz Evens. Persoanele care practivă ritualuri voodoo „nu au nicio legătură cu elidemia de holeră”, a reamintit ministrul Comunicaţiilor, Marie-Laurence Lassègue.

În total, 2.591 de persoane au murit în Haiti de la izbuncirea epidemiei de holeră, iar 121.518 persoane au fost tratate. Sursa epidemiei de holeră din Haiti ar fi o tabără a Căştilor Albastre nepaleze din cadrul Misiunii ONU, conform unui raport al Ministerului francez de Externe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS