Acasa InternationalExterne 53 de şefi de stat şi de guvern au confirmat participarea la funeraliile lui Mandela

53 de şefi de stat şi de guvern au confirmat participarea la funeraliile lui Mandela

scris de C.P.
6 afisari
Cincizeci şi trei de şefi de stat şi de guvern au confirmat că vor merge în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anunţat duminică ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane.

Nelson Mandela

Nelson Mandela

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cel al Braziliei, Dilma Roussef, şi cel al Franţei, François Hollande, vor participa la ceremoniile de omagiere a lui Mandela.

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că va merge în Africa de Sud marţi pentru a participa la ceremonia de omagiere a lui Nelson Mandela, în timp ce prinţul Charles va reprezenta familia regală britanică la funeraliile programate pe 15 decembrie.

In afara responsabililor în exercițiu, și-au mai anunțat prezența și foști șefi de stat, între care americanii Jimmy Carter, George W. Bush și Bill Clinton, francezul Nicolas Sarkozy sau brazilianul Luiz Inacio Lula da Silva.

Mai sunt anunțate și alte personalități, precum fostul secretar general al ONU Kofi Annan, muzicianul Peter Gabriel și antreprenorul Richard Branson.

Primii demnitari străini sunt așteptați de duminică, a precizat ministrul președinției, Collins Chabane, care a adăugat că unii dintre participanți vor lua cuvântul în cursul ceremoniei oficiale de la Soccer City, care va începe la 11.00 (9.00 GMT).

Rămășițele fostului președinte de culoare al Africii de Sud nu vor fi aduse pe stadion, a mai afirmat ministrul. Dalai Lama, căruia i-a fost refuzată de două ori viza pentru Africa de Sud în ultimii ani, a anunțat că nu va asista la evenimente. O săptămână de doliu a început duminică în această țară și se va încheia duminică, 15 decembrie, odată cu funeraliile lui Nelson Mandela, în satul său natal.

2 comentarii

milosu' 09-12-2013 - 10:19

si basescu?

Tache 10-12-2013 - 09:44

Neil Phillips, 44 de ani, a fost arestat, amprentat si i s-a confiscat calculatorul, pentru motivul de a fi postat pe internet bancuri cu Nelson Mandela.

‘My PC takes so long to shut down I’ve decided to call it Nelson Mandela.’

A fost arestat in 10 septembrie 2013.

Sa nu mai zica cineva ca Occidentul nu-i iubeste pe comunisti. Nelson Mandela a fost mebru al aripii armate a Partidului Comunist Sud-African.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520662/Neil-Phillips-quizzed-8-HOURS-police-Nelson-Mandela-Twitter-jokes.html#ixzz2n35hSX20

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult