Acasa InternationalExterne 61 de persoane infectate cu coronavirus pe nava de croaziera

61 de persoane infectate cu coronavirus pe nava de croaziera

scris de Misu Andrei
102 afisari

Numărul persoanelor infectate de la bordul vasului de croazieră aflat în carantină în portul japonez Yokohama a ajuns la 61. Doar astăzi au fost au fost confirmate 41 de noi cazuri. Bolnavii urmează să fie debarcați și tratați la spital, spun autoritățile nipone. La bord sunt și 17 români. Potrivit Ministerului de Externe din București, este vorba de doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Unul dintre pasagerii aflați în carantină alături de români, ține un adevărat jurnal de bord pe Facebook.

Cele 61 de cazuri confirmate până acum au provenit dintr-un număr de 273 de persoane care au fost testate fie pentru că prezentau simptome, fie au intrat în contact direct cu cei infectaţi, potrivit ministerului sănătății. Anterior, fuseseră confirmate cel puţin 20 de cazuri de infectare cu noul virus.

Oficialii niponi au început marți să testeze peste 3.700 de persoane care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat joi că 17 cetățeni români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia. Dintre aceștia, doi sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult