Acasa InternationalExterne 9/11. Cum comemoreazǎ SUA 13 ani de la atacul terorist

9/11. Cum comemoreazǎ SUA 13 ani de la atacul terorist

scris de Z.V.
7 afisari

Americanii vor comemora joi, 11 septembrie, cei 13 ani de la atacurile teroriste de la World Trade Center prin ceremonii care includ momente de reculegere și rostirea numelor celor aproximativ 3000 de victime.

9/11. Cum comemoreazǎ SUA 13 ani de la atacul terorist (foto:imgarcade.com)

9/11. Cum comemoreazǎ SUA 13 ani de la atacul terorist (foto:imgarcade.com)

Politicieni, familiile celor care au murit în atacurile teroriste și demnitari se vor aduna joi, 11 septembrie la New York, pentru a ține un moment de reculegere și pentru a asculta numele celor aproape 2753 de victime. Ceremonii asemănătoare vor avea loc la Washington, unde un avion de călători a fost deturnat și îndreptat asupra Pentagonului, și pe câmpul din Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbușit un alt avion deturnat de teroriști.

De asemenea, președintele Barack Obama urmează să rostească un discurs la Pentagon în cadrul unei ceremonii private unde vor fi prezente rudele persoanelor ucise în atacurile teroriste din 2001. Singura ceremonie deschisă publicului larg va fi la „Flight 93 National Memorial” din Pennsylvania, care marchează locul prăbușirii unuia dintre cele patru avioane deturnate de teroriști. Totodatǎ potrivit National Park Service,  Medalia de Aur a Congresului, cea mai înaltă distincție civilă americană, acordată pentru a-i omagia pe pasagerii și echipajul care s-au aflat la bordul avionului prăbușit, va fi expusă pentru prima dată în public.

Eforturile de reconstrucție ale locului unde se aflau cele douǎ turnuri gemene, se apropie de final, iar zona este acum din ce în ce mai reconectată cu străzile din jur. Reuters a anunțat cǎ până în urmă cu câteva luni, zona din orașul New York unde numeroase persoane se vor aduna joi pentru a comemora 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA era în mare parte închisă publicului.

Lucrǎrile de reconstrucție au fost afectate de ȋntȃrziere, dar doi dintre zgârie-norii construiți pe locul unde se înălțau turnurile gemene sunt acum deschiși publicului, în timp ce World Trade Center 1, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera vestică, urmează să fie deschis la sfârșitul acestui an, potrivit Agerpres. Totodatǎ, ȋn acest an va avea loc la New York prima ceremonie de comemorare organizată de la deschiderea muzeului 9/11 și a clădirii adiacente unde se găsesc rămășițele umane neidentificate de la locul atentatelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult