Acasa InternationalExterne 9/11 energetic: Hackerii chinezi pot lasa SUA in bezna

9/11 energetic: Hackerii chinezi pot lasa SUA in bezna

scris de Ziua Veche
0 afisari

SUA ar trebui sa fie ingrijorate. Cel putin asa sustine un strateg militar si specialist in probleme legate de China. Larry M. Wortzel a tras un semnal de alarma pe 10 martie, in fata Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, precizand ca cercetatorii chinezi de la Institutul de Inginerie a Sistemelor, din cadrul Universitatii de Tehnologie Dalian (China), au publicat o lucrare despre metode de atacare a unei mici sub-retele energetice americane, ce ar putea duce la o scoatere din functiune in cascada a sistemului energetic al Statelor Unite, scrie New York Times.

 

 

Autorul lucrarii este un student,  Wang Jianwei. Contactat telefonic, acesta a spus ca el, impreuna cu profesorul sau coordonator, a publicat lucrarea primavara trecuta, intr-un jurnal international –  Safety Science. Insa, afirma Wang, demersul sau este unul pur stiintific, care are drept scop imbunatatirea stabilitatii sistemelor de furnizare a energiei electrice, prin explorarea vulnerabilitatilor acestora.

„Noi vorbim despre ‘atacuri’ pentru ca sa se poate vedea ce se poate intampla (…) Ma intereseaza cum se poate proteja. Scopul meu este sa se gaseasca o solutie pentru a realiza o retea mai sigura si mai bine protejata”, a declarat studentul.

Desi unii cercetatori sunt de parere ca Statele Unite ale Americii nu trebuie sa isi faca probleme, pentru ca ar fi vorba doar despre un exercitiu academic, exista altii care se arata foarte ingrijorati. Mai ales ca, de multe ori, au existat diferende intre SUA si China, in privinta securitatii cibernetice, in special in legatura cu atacuri masive asupra retelelor informatice. Iar aceaste tensiuni acumultate de-a lungul timpului, la care s-ar aduga si semnalul de alarma al lui Wortzel, ar putea duce la reactii exagerate.

Politicieni si specialisti si-au exprimat punctele de vedere in acest caz. Cu toate acestea, Larry Wortzel a tinut sa accentueze ca nici nu mai conteaza bunele intentii ale lui Wang. „Important este ca, acum, in China, aceste vulnerabilitati sunt cunoscute si oricine poate profita de acestea”, a spus expertul militar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS