Acasa InternationalExterne A fost ales „noul Sarkozy”. Jean-François Copé este noul preşedinte UMP

A fost ales „noul Sarkozy”. Jean-François Copé este noul preşedinte UMP

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Jean-François Copé a fost desemnat oficial preşedintele principalului partid al dreptei franceze, UMP, cumulând cu 98 de voturi mai mult ca Francois Fillon.

Jean Francois Cope este noul preşedinte UMP (foto:20minutes.fr)

Copé a obţinut 87.388 de voturi faţă de 87.290 de voturi pentru premierul Francois Fillon, reprezentând un avans de doar 98 de voturi şi 50.03% din total, a anunţat preşedintele comisiei de votare după 24 de ore de tensiune extremă între cele două tabere. Potirivt mediafax, fiecare revendica victoria cu un avans de câteva sute de voturi din cele aproximativ 175.000 exprimate de susţinătorii Uniunii pentru mişcarea populară (UMP), partidul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

După ce a aflat rezultatele votului secretarul general al UMP Jean-François Copé în vârstă de 48 de ani, a declarat că nu se gândesşte la Nicolas Sarkozy, iar „Gândurile mele se îndreaptă către Jacques Chirac”. „L-am sunat pe Francois Fillon şi i-am propus să mi se alăture”, a adăugat acesta în timp ce fostul premier, marele favorit conform sondajelor, nu a făcut încă nicio declaraţie.

În seara de duminică, 18 noiembrie, cei doi moştenitori politici ai fostului preşedinte Sarkozy revendicau amândoi victoria şi se acuzau reciproc de fraudeJean-François Copé a menţionat că  „O linie politică a fost definită”, care a făcut o campanie internă pe tema „dreptei neîngrădite” pentru a se opune preşedintelui socialist Francois Hollande şi pentru a contracara influenţa Frontului naţional, partid de extremă dreaptă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult