Acasa InternationalExterne A fost descoperită epava avionului Superjet 100 Suhoi

A fost descoperită epava avionului Superjet 100 Suhoi

scris de M.I.
9 afisari

Epava avionului rus Superjet 100 Suhoi  a fost reperată într-o zonă muntoasă la sud de Jakarta, a anunţat joi un purtător de cuvânt al armatei indoneziene.

Elicopterul Super Puma pe care l-am trimis în această dimineaţă a reperat Suhoi. Nu suntem încă în măsură să precizăm starea lui întrucât el a fost reperat dintr-un zbor la mare altitudine‘, a declarat pentru AFP Ali Umri Lubis, purtătorul de cuvânt al bazei militare aeriene Bogor, la sud de capitala Jakarta. ‘Suhoi a fost descoperit. Resturi au fost reperate de elicopter’, a adăugat în timpul unei conferinţe de presă Ketut Parwa, responsabil al operaţiunii de salvare în satul Cidahu, situat într-o regiune muntoasă şi care serveşte de bază pentru operaţiunile de căutare.

Avionul efectua un zbor demonstrativ în cadrul unui turneu internaţional de promovare când a dispărut de pe ecranele radar cu puţin înainte de  ora 15:00 /8.00 GMT/ miercuri deasupra muntelui Salak, la sud de Jakarta, al cărui vârf atinge 2.211 metri altitudine.

Suhoi transporta 44 de persoane, opt ruşi membri ai echipajului şi 36 de pasageri, a declarat Dmitri Solodov, ataşatul de presă al ambasadei ruse la Jakarta. Ambasada Franţei la Jakarta a indicat prezenţa la bord a unui francez.

Dar agentul indonezian al lui Suhoi, Trimarga Rekatama, a evaluat la 50 numărul de persoane la bord, dintre care opt ruşi, patru piloţi şi ingineri de zbor, precum şi patru cadre ale Suhoi. Singurii străini la bord erau un american şi un francez, a declarat un reprezentant al lui Trimarga Rekatama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult