Acasa InternationalExterne A fost localizată epava aeronavei AirAsia

A fost localizată epava aeronavei AirAsia

scris de A.P.
0 afisari

Epava avionului AirAsia ar fi pe fundul mării, declară un oficial indonezian. Căutările reluate în această dimineaţă se concentrează în jurul insulei indoneziene Belitung din nordul mării Java.

air asia avion prabusitPână acum nu a fost detectat niciun semnal de urgenţă care să permită localizarea exactă a aeronavei. Misiunea de recuperare este una internaţională, cu participarea autorităţilor din Australia, Singapore, Malaysia, alături de cele din Indonezia. Între timp, familiile şi prietenii celor 162 de pasageri aşteaptă o minune.
Un avion al companiei low-cost AirAsia a dispărut de pe radare. Aeronava, un Airbus A320-200, avea 162 de oameni la bord, 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului. Printre pasageri se aflau și 16 copii și un bebeluș.
La operaţiunile de căutare participă peste 200 de persoane. Singapore a trimis trei nave militare şi două avioane C-130 Hercules, iar autorităţile din Australia vor participa cu un avion de supraveghere marină, folosit de obicei pentru detectarea submarinelor. De asemenea, Statele Unite, Marea Britanie, Coreea de Sud şi India s-au arătat dispuse să acorde sprijin autorităţilor din Indonezia. Mai mult, oficialii au sfătuit şi pescarii de pe insula Belitung să fie atenţi la eventuale urme ale avionului dispărut.

„Guvernul Indoneziei a ordonat Agenţiei Naţionale pentru Căutare şi Salvare, Aviaţiei, Marinei şi Armatei, ca şi autorităţilor locale, să mobilizeze fiecare om şi fiecare echipament în căutarea acestui avion, pe mare sau pe uscat”, a declarat Jusuf Kalla, vice-preşedintele Indoneziei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult