Acasa InternationalExterne A intrat în vigoare încetarea focului: Ce va face Al-Assad?

A intrat în vigoare încetarea focului: Ce va face Al-Assad?

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Joi, de la ora 5:00, ora României a intrat în vigoare acordul de încetarea a focului cerut de Kofi Annan pentru a pune capăt violenţelor ce zgudie Siria de peste un an.

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad

Guvernul Sirian a anunţat că va renunţa din această dimineaţă la violenţe, dar a avertizat că va răspunde la orice atac „terorist” din partea rebelilor care s-au angajat să respecte de asemenea acest ultimatum. Potrivit Agerpres, Statele Unite au avertizat că vor îl vor judeca pe preşedintele sirian Bashad Al-Assad în funcţie de „ceea ce face şi nu ceea ce spune”.

Nu mai târziu de miercuri, cu mai puţin de o zi înainte de intrarea în vigoare a încetarii focului, operaţiunile militare ale regimului lui Bashad Al-Assad au ucis 25 de noi civili, dintre care 10 în bombardamente la Rastan, oraş din provincia Homs, controlată de rebeli de mai multe luni. De la izbucnirea revoltei pentru înlăturarea conducătorului sirian, violenţele s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult