Acasa InternationalExterne A înviat Fidel Castro. Unde a apărut liderul cubanez

A înviat Fidel Castro. Unde a apărut liderul cubanez

scris de C.F.V.
5 afisari

Fostul președinte cubanez Fidel Castro (87 de ani), retras de la putere din 2006, a reapărut în public miercuri, la Havana, la inaugurarea unei galerii de artă, chiar în ziua în care se împlineau 55 de ani de la intrarea sa în 1959 în capitală, a informat joi presa cubaneză, potrivit EFE.

Fidel Castro, care apăruse anterior în public în aprilie 2013, cu prilejul inaugurării unei școli din Havana, a participat la deschiderea ‘Kcho estudio Romerillo, Laboratorio para el arte’, care, potrivit ziarului Granma, este un nucleu cultural fără scop lucrativ.

‘După ora 21 și la a 55-a Aniversare a intrării în Havana a lui Fidel, în fruntea Armatei Rebele, liderul istoric al Revoluției a sosit’ la galerie și i-a salutat pe artiști și localnici, care l-au aplaudat, potrivit ziarului oficial al Partidului Comunist din Cuba.

Liderul cubanez a vizitat noua galerie de artă și expoziția cu lucrări originale de Wilfredo Lam, precum și expoziția artistului cubanez Alexis Leyva ‘Kcho’, care a fost prezent la inaugurare.

Foto: Alex Castro

Singura fotografie publicată de la acest eveniment a apărut joi pe site-ul oficial Cubadebate, unde Fidel Castro se vede din spate, așezat pe un scaun și arătând cu mâna stângă spre una dintre lucrările galeriei, lângă artistul ‘Kcho’.

Fidel Castro s-a retras de la putere în 2006 și a delegat conducerea țării fratelui său Raúl, care în 2008 a fost confirmat în mod formal președinte al Cubei. De atunci, liderul Revoluției cubaneze are apariții sporadice în public și scrie din ce în ce mai rar articole în presă, potrivit aceleiași surse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult