Acasa InternationalExterne A murit Nelson Mandela

A murit Nelson Mandela

scris de A.H.
19 afisari

Nelson Mandela  a murit joi seara, informează Reuters. Fostul preşedinte sud african avea 95 de ani. Anunţul a fost făcut de preşedintele sud-african Jacob Zuma.

A murit Nelson Mandela

A murit Nelson Mandela

„Acum se odihnește. Acum și-a găsit liniștea. Națiunea noastră și-a pierdut cel mai mare fiu. Poporul nostru a pierdut un tată”, a spus Jacob Zuma, într-un discurs televizat. „Scumpul nostru Madiba va avea funeralii de stat”, a adăugat el.

Nelson Mandela a fost internat în spital în iunie, având o infecție pulmonară. A fost externat la 1 septembrie, dar starea sa era în continuare critică.

Nelson Mandela a fost simbolul unei generaţii. A vrut drepturi egale pentru toţi oamenii, indiferent de culoarea pielii şi condiţia socială şi pentru asta a pornit o mişcare de abolire a apartheidului în Africa de Sud. A fost hărţuit, arestat, închis şi a riscat pedeapsa cu moartea pentru convingerile sale. Dar, în cele din urmă, lupta sa de o viaţă nu a fost în zadar.

Născut la 18 iulie 1918 în Africa de Sud, Nelson Rolihlala Mandela a fost singurul membru al familiei sale care a urmat o şcoală primară. Perseverent încă din copilărie, şi-a continuat studiile, inclusiv pe cele universitare. S-a alăturat de tânăr luptei pentru emanciparea populaţiei de culoare şI eliminarea discriminării. În 1944, se înscrie în liga de tineret a Congresului Naţional African şi devine unul dintre principalii activişti împotriva apartheid-ului. Regimul sud-african îi urmăreşte fiecare mişcare şi în 1962 este arestat pentru că incita muncitorii la grevă şi pentru că părăsise ţara fără permisiunea puterii. Ulterior, Mandela a fost judecat pentru sabotaj şi conspiraţie la răsturnarea guvernului. Risca pedeapsa capitală, dar după apelul mai multor instituţii internaţionale, Nelson Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă la 12 iunie 1964. A fost eliberat 27 de ani mai târziu.

În semn de apreciere a luptei sale, în 1993 Nelson Mandela a primit Premiul Nobel pentru Pace. Iar după victoria în alegeri a Congresului Naţional African, în aprilie 1994, Mandela a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud.

A condus Africa de Sud până în 1999, când nu a mai vrut să candideze pentru un nou mandat de preşedinte. Nu a renunţat însă să lupte. S-a dedicat eradicării sărăciei şi luptei împotriva răspândirii SIDA, participând la mai multe campanii internaţionale prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele.

În 2004, la 85 de ani, Nelson Mandela s-a retras din viaţa publică pentru a petrece mai mult timp alături de familie şi prieteni, dar şi pentru a „medita în linişte”. Nu mă sunaţi, vă sun eu! – i-a descurajat el pe cei care se gândeau să îl invite la diverse angajamente publice.

29 comentarii

Antibasistul 06-12-2013 - 00:46

Dumnezeu sa-l odihneasca, se pare ca a fost un om bun, cu o nevasta curva!
Nu-i vina lui ca soția lui a fost curva, e a lui Dunbezeu, El a facut-o curva!

CONGO 06-12-2013 - 02:24

Da, dar si ce contre dadea, ohohoho….
Si pe urma mandea Mandela statea numai pe la mititica …

Ad 06-12-2013 - 07:39

E in mijlocul dracilor pentru ca el a i-a pacalit pe albi si acum ii omoara cum vor.

Tache 08-12-2013 - 08:10

Dunbezeu ? Antibasistule, chiar NU ma asteptam sa fii SATANIST !

urbos 08-12-2013 - 08:15

Lasa c-a zis bine, Dumnezeu e ala cu iertarea, iar Dunbezeu se ocupa cu facutu de curve.

Tache 08-12-2013 - 08:23

Corect !

Antibasistul 08-12-2013 - 10:11

Daca Mandela a pus bombe, omorind oameni, a sabotat, nu merita sa-l odihneasca Dumnezeu, nici pe jiidanii care l-au sprijinit!
Nu am stiut ca a ucis oameni.

Antibasistul 08-12-2013 - 10:15

Dunbezeu=Dumnezeu
Vorba lui un NUL, tastarea bat-o vina!

UnUL 08-12-2013 - 10:19

Da, sigur, în toți cei 27 de ani de închisoare s-a ocupat cu punerea de bombe!!!??? Și pe urmă, când era președinte de stat, la fel !!?? Tulai, Doamne, dar tont mai ești, Bășinel !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2013 - 10:27

Ce bine va nimeri-ra-ti !

tache-eufrosin , ciuhabul 9, aka-katzi urbos/sobru si ….portariul de la UBB . fost dir. de liceu si SMA !

Antibasistul 08-12-2013 - 10:46

un NUL, retardat basist, Mandela a pus bombe, omorind oameni, inainte de a fi inchis, tocmai de aceea a fost condamnat la puscarie pe viața!

UnUL 08-12-2013 - 14:31

Parpanghelaș, de ce naiba scrii „nimerirăți” despărțit; numai ca să pari mai interesant (să pari, căci nu ești)?

salut 06-12-2013 - 01:57

Un OM care face cinste UMANITATII ! Dumnezeu sa-l odihneasca !

CONGO 06-12-2013 - 02:20

Dumnezeu dragutzul si scumpul isi alege scule dintre cei mai umili si de necrezut si cu ei face rasturnari de se bate omul cu palma ca sa se trezeasca, crede ca nu a auzit bine, si imperii solide se fac praf intr-un nimica de timp, iar infumuratii cei puternici musca tarana, puf! si parca nici nu a fost puterea lor cea mare, de te si apuca rasul de cat de usor a fost.

Dumnezeu dragutzul!

Ei, poate se uita si la Romania un pic din coada ochiului…..

Tache 08-12-2013 - 02:55
Tache 08-12-2013 - 06:44

Sincer, trebuie sa depasim problema culorii pielii, trebuie sa trecem peste aceasta etapa, dar cum voi ati inceput, eu voi continua. Negrii au o problema !! Avem o problema !! Putem sa nu tinem cont de culoarea pielii unui om, sa fim atenti numai la ce fel de caracter are, sunt total de acord cu asta. Da, amin, votez pentru asta.

Dar, inainte sa ajungem acolo, trebuie sa auzim niste adevaruri, si albii, si negrii… Negrii au o problema. Si este o problema cu Dumnezeu. Poti sa-i scolesti pe negrii. Ii poti scoli sa fie doctori, ii poti scoli sa fie astrofizicieni, ii poti scoli sa fie avocati, DAR NU-I POTI SCOLI SA INTELEAGA LUMEA !!

Nu exista nicio diferenta intre un criminal in serie, intre un hot de maruntisuri, pe care-i bagi la inchisoare, si un doctor negru, in ceea ce priveste intelegerea lumii. Ascultati-ma cu atentie ! Trebuie sa ne ocupam de problema asta ! Si trebuie sa recunoastem aceasta problema, sa vorbim despre ea si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu ii poate ajuta pe negrii, in starea in care sunt.

Cat timp au fost in Africa negrii n-au construit nicio corabie care sa nu se scufunde. Nici macar una !! Nu exista niciun monument in Africa, si sa nu-mi vorbiti de Egipt, caci Egiptul nu este Africa, nu au fost construite orase, inainte de colonizarea albilor, care au venit pe tarmurile Africii ca sa se ocupe cu comertul de sclavi. Negrii nu au construit nimic !! Niciun sistem de canalizare, nicio casa cu etaj, nicio casa din piatra, toate casele erau construite din lemn si iarba.

Cel mai rau lucru care a putut sa se intample Africii de Sud a fost s-o dea pe mana lui Nelson Mandela. Frati negrii, aceea a fost o MARE TARA. Facem abstractie de apatheid, apartheidul a fost gresit, eu sunt impotiva lui, dar putea exista alta solutie decat sa fie data pe mana lui Nelson Mandela.

Bolile, SIDA si crimele fac ravagii in Johannesburg !! Se omoara intre ei acolo. Mor din cauza bolilor. Guvernul conduce prost tara. Cei care au condus acea tara acum pleaca de acolo, pentru ca NEGRII NU STIU SA CONDUCA NICIO TARA !!

Nu stiu cum sa conduca o tara, dar trebuie sa recunoastem asta, desi stiu ca nu va place. Dar trebuie sa va opriti din tremurat si carcotit. AVEM O PROBLEMA !!

Copii aia mor de foame acolo ! Avem o problema ! Uitati-va la triburile hutu si tutsi. Uitati-va la Zimbabwe si la Mugabe ! Avem o problema, negrilor ! Si nu mai vorbesc de Zimbabwe, uitati-va la Africa de Sud, uitati-va la Nigeria, uitati-va la Harlem, n-ati reusit sa va descurcati nici macar in Harlem ! Avem o problema ! Negrii nu sunt capabili sa inteleaga lumea !

Puteti fi nebuni de furiosi impotriva mea, puteti sa-mi faceti ce vreti voi, dar nu puteti demonstra ca nu am dreptate. Nu spun nimic din toate astea pentru ca i-as uri pe negrii, spun toate astea pentru ca va iubesc atat de mult incat va spun adevarul.

Singurul care ne poate ajuta este Dumnezeu ! Ceva nu este in regula cu mintea omului negru. Este ceva gresit cu mintea lui !! Nu intelege lumea !! Nu intelege ! Chiar daca a studiat medicina, el tot nu intelege lumea !!

Nu se poate descurca nici macar in Harlem. Cand a fost aici, a fugit.

Trebuie sa vorbim cu Dumnezeu ! Oameni buni, trebuie sa vorbim cu Dumnezeu !

……………………………………………………………………………………….

Nelson Mandela a fost mebru al aripii armate a Partidului Comunist Sud-African. A pus bombe si a omorat. A ajuns la inchisoare, unde dupa un anumit timp i s-a propus sa fie gratiat, cu conditia sa renunte la violenta, dar a refuzat…….

Tache 08-12-2013 - 06:47

Traducere partiala a predici acelui pastor.

BULA 08-12-2013 - 06:55

Mai Tache, vrei sa spui ca America e condusa prost de negrul Obama ? Adica Obama nu gandeste ca albii ?

Tache 08-12-2013 - 08:49

The Rivonia Trial was an infamous trial which took place in South Africa between 1963 and 1964, in which ten leaders of the African National Congress were tried for 221 acts of sabotage designed to „ferment violent revolution

It was named after Rivonia, the suburb of Johannesburg where 19 ANC leaders were arrested at Liliesleaf Farm, privately owned by Arthur Goldreich, on 11th July 1963. It had been used as a hideout for the African National Congress. Among others, Nelson Mandela had moved onto the farm in October 1961 and evaded security police while masquerading as a gardener and cook called David Motsamayi (meaning „come-and-go”).

BULA 08-12-2013 - 07:00

Nici chinezii nu sunt mai destepti ! Cumpara licenta de fabricatie de la europeni si fabrica chinezarii. Daca europenii le strecoara in proiect defecte de conceptie, ca sa sa-si bata joc, chinezii asa le fac.

UnUL 08-12-2013 - 09:59

O cumpără atunci când nu o fură.

BULA 08-12-2013 - 07:04

Mandela a ajuns la putere cu ajutorul evreimii. Evreii nu-i iubeau pe albii din Africa de Sud, desi le bisnitareau aurul si diamantele obtinute de acolo, mai ales de cand albii isi facusera bomba atomica.

ValVerde 08-12-2013 - 07:56

E duminica.
Un singur doctor pe toata aripa.
Nu-i de mirare ca nebunii scot capul din noroi.
Da’ las ca vine luni si va duceti inapoi in camasa aia incomoda.

Tache 08-12-2013 - 08:13

„Jews destroyed South Africa” da 22 700 000 de rezultate in 0,25 de secunde……

Tache 08-12-2013 - 08:37

Though Jews accounted for only 2.5% of South Africa’s white pop-ulation and 0.3% of South Africa’s total pop-ulation, many Jews played notable roles in the anti-apartheid movement. For example, when 156 political leaders arrested on December 5, 1956, more than half of the whites arrested were Jewish. They were charged with high treason resulting in the Treason Trial which lasted from 1956-1960. And, all of the whites initially charged in the 1963 Rivonia Trial were Jewish.

http://www.stormfront.org/forum/t356637/

UnUL 08-12-2013 - 10:56

Hidrantul nu e o chestie care se tine in brate, natarau patentat !

Antibasistul 08-12-2013 - 11:00

Ai termnat de dat cu mopul la tine la poarta?
Asta-i misiunea ta de redus basist, NU SA O FACI PE DESTEPTUL pe forumuri!

UnUL 08-12-2013 - 14:30

Vezi numai, Bășinel, că de data asta postarea semnată UnUL de la ora 11:00 nu îmi aparține; la ora aceea eram la o cafea cu un profesor din Italia.

Antibasistul 09-12-2013 - 23:48

Erai cu un profesor de dat cu mopul, italian!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult