Acasa InternationalExterne A săpat după mireasa lui cu mâinile goale prin dărâmături

A săpat după mireasa lui cu mâinile goale prin dărâmături

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Trei zile după ce a fost scoasă îngrozită şi murdară de sub dărâmăturile cutremurului din Christchurh, Emma Howard a plutit spre altar în rochie albă de mireasă.

A săpat după mireasă prin dărâmături cu mâinile goaleEmma, 23 de ani, s-a măritat cu Chris Greenslade într-o impresionantă ceremonie religioasă, uitând că a fost prinsă în poziţie fetală, cu genunchii la gură, vreme de şapte ore sub molozul clădirii Pyne Gould Corporation, scrie Daily Mail.

Howard, care este contabilă, s-a înghesuit cu încă şase colegi, folosindu-se de telefoanele mobile pentru a ilumina locurile care li s-au părut sigure.

Nunta ei era programată în câteva zile şi se temea că nu o va mai apuca. Nu ştia nici că logodnicul ei era afară, săpând prin moloz cu mâinile goale, după ce Emma îi trimisese un SMS spunându-i unde se află.

Dărâmăturile Pyne Gould BuildingDupă nuntă, femeia a mărturisit: „Ce norocoasă am fost că nu m-am adăpostit sub birou în timpul cutremurului. Biroul mi-a fost strivit de un colţ de beton al tavanului care s-a prăbuşit peste el. Am crezut că o să mor şi am început să ţip.”

În imposibilitatea de a se mişca, i-a trimis un SMS logodnicului său, de 25 de ani, şi el contabil de meserie. A venit într-un suflet de la biroul său din apropiere şi a rămas înmărmurit când a văzut ruinele.

Emma Howard: “A dat fuga, credea că mă găseşte în stradă, şi o să mă ia acasă.”

Chris nu a stat o clipă pe gânduri. S-a aruncat asupa molozului şi a început să sape cu mâinile goale. A scos câteva victime la lumină în încercarea de a ajunge la logodnica sa.

Tânărul îndrăgostit apare în primele fotografii de la ruinele din Christchurch, cărând o femeie rănită spre punctul de prim ajutor. Întâmplarea a vrut ca Emma să fie găsită de alţi salvatori şi adusă în braţele iubitului ei.

Miss Howard, a cărei rochie fără bretele lăsa să se vadă contuziile pe care le-a căpătat sub dărâmături, a explicat: “Biserica era în stare perfectă şi aveam rezervare. Am fost norocoasă că toată lumea care fusese invitată de la început a putut să ajungă.”

Printre invitaţia a fost şi un prieten al mirelui, şi el supravieţuitor de sub ruinele clădirii Pyne Gould.

“A fost foarte norocos. A fost tras afară de sub ruine de către echipa de salvare a pompierilor. Am mireasa, îl am pe unul dintre cei mai buni prieteni… Cu toţii suntem norocoşi”, a spus mirele.

Părintele John Adams, care a ţinut ceremonia, a spus că a fost “o zi dulce-amăruie”. “În dimineaţa asta am vorbit la telefon cu un bărbat care s-a dus cu ţâncii lui la ruinele clădirii pentru ca micuţii să vadă locul unde este îngropată mămica lor. Apoi am căsătorit o fată care a scăpat de sub aceleaşi ruine. Este cutremurător”.

Numărul morţilor în cutremurul de marţi depăşeşte 120. Emma a declarat că respectarea calendarului nunţii este un semn că seismul nu a distrus spiritul oamenilor.

Şeful ei a fost ucis atunci când blocul s-a prăbuşit, iar alţi oameni încă sunt îngropaţi sub dărâmăturile clădirii Pyne Gould.

După ceremonie, părintele Adams a declara pentru Daily Telegraph: “A fost atât de hotărâtă să meargă până la capăt, chiar de ar fi trebuit să mănânce chipsuri la nuntă, dacă nu ar fi funcţionat cateringul”.

Înainte de a pleca spre nuntă, Emma s-a întâlnit cu Carl Stockton, salvatorul ei, voluntarul britanic care a scos-o de sub dărâmături. Acesta a declarat: “A fost o întâlnire foarte emoţionantă. A avut mult, mult noroc să o găsesc, iar eu mă bucur mult pentru ea.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult