Acasa InternationalExterne A treia noapte de proteste anti-Trump în Statele Unite

A treia noapte de proteste anti-Trump în Statele Unite

scris de D.P.
12 afisari

În mai multe orașe americane, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, relatează Reuteres.

anti tramp protestDupă ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales.

Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă. Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”.

Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost „Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și „Suspendați-l pe Trump!”.

Manifestații împotriva lui Trump sunt anunțate și în weekend, inclusiv la New York și Los Angeles.

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a acuzat joi seara mass media, într-o postare pe contul său de Twitter, că incită cetățenii la proteste, pe care le-a calificat drept ‘nedrepte’, informează NBC News.

‘Tocmai am avut alegeri prezidențiale foarte deschise și de succes. Acum, protestatari profesioniști, incitați de presă, protestează. Foarte nedrept!’, a scris Trump pe contul său, care și-a atras imediat critici din partea utilizatorilor Twitter. ‘Ce vrea să însemne un protestatar ‘profesionist’? Crezi că miile de oameni din numeroasele orașe au fost plătiți?! Frate!’, a scris unul dintre aceștia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult