Acasa InternationalExterne Aberaţiile modernităţii: Mama surogat ia şi banii şi copilul

Aberaţiile modernităţii: Mama surogat ia şi banii şi copilul

scris de Matei Iliescu
1 afisari

Un cuplu care a pierdut custodia fetiţei lor în favoarea mamei surogat a fost condamnat să plătească 500 de lire sterline lunar pentru întreţinerea copilului.

Aberaţiile modernităţii: mama surogatCei doi britanici şi-au exprimat dezgustul de a fi forţaţi să plătească pentru ca altcineva să le crească copilul pe care nu îl vor vedea niciodată, scrie Daily Mail.

Tatăl, de profesie bucătar şef, a declarat că decizia Autorităţii Copilului este insultătoare, şi că vor face apel împotriva sentinţei.

El şi soţia sa, care a avut anterior şase pierderi de sarcină, inclusiv patru sarcini cu gemeni, au folosit un site dedicat mamelor surogat, pentru a găsi o femeie care să accepte să poarte copilul mult dorit.

Au făcut o înţelegere prin care se angajau să plătească femeii 10.000 de lire sterline. Dar, la jumătatea perioadei de sarcină, femeia a anunţat că doreşte să păstreze copilul pentru ea. Un judecător a decis că femeia, care este şi mama biologică, poate păstra copilul în ciuda înţelegerii anterioare.

Dl şi Dna W au rămas şi fără copil şi fără bani

Foto: Daily Mail

Cuplul, numit Dl şi Dna W, pentru a proteja identitatea copilului, a anunţat că renunţă la orice drepturi pentru ca bebeluşul să nu fie împărţit între două cămine. Ei au permis mamei surogat, cunoscută ca Dna N, să păstreze cele 5.400 de lire sterline pe care deja i le plătiseră.

Dar acum, Dl W trebuie să plătească 568 de lire sterline lunar pentru întreţinerea copilului, în calitate de tată biologic. “Ea nu poate să spună ‘Păstrez copilul iar eu să trebuiască să plătesc pentru el”, spune Dl W.

“Ne-a luat copilul şi acum ne ia şi banii. Din punctul meu de vedere, e total greşit. Autoritatea Copilului a decis ca şi când am fi fost un cuplu care s-a despărţit, dar situaţia noastră nu este asta. Nu am avut un copil împreună, am convenit ca ea să poarte un copil pentru mine şi soţia mea. Am scris premierului şi deputatului nostru pentru a schimba legea.”

Dl W o suspectează pe Dna N că a plănuit de la început să aibă un copil cu un om înstărit pe care să-l tapeze de pensie alimentară vreme de 18 ani. “Trebuia să ne dăm seama mai devreme, de când a început să ceară mai mult decât ne înţelesesem. Nu o să cred niciodată că ea şi-a dorit aşa, dintr-o dată, să păstreze copilul, totul a fost făcut ca să obţină nişte bani.”

Bucătarul şef a declarat că ar fi mai liniştit dacă pensia alimentară ar fi achitată în vouchere pentru hrană sau îmbrăcăminte, mai curând decât în bani care nu e obligatoriu să fie cheltuiţi în beneficiul copilului.

“Dacă trebuie să plătesc 500 de lire sterline lunar pentru că, altfel, copilul ar trăi în sărăcie, atunci acesta este încă un motiv pentru care copilul ar trebui să trăiască cu noi. I-am da orice şi-ar dori.”

Dna W, care se apropie de 40 de ani, a avut cancer uterin pe când avea 20 de ani, iar complicaţiile chirurgicale au făcut să nu mai poată duce la bun sfârşit o sarcină. După ce ea şi soţul ei au contactat-o pe internet, Dna N a acceptat să fie inseminată cu sperma Dlui W, devenind astfel şi mamă biologică.

Dna N, mama surogat şi micuţa T de şase luni

Foto: Daily Mail

Relaţia dintre cele două părţi a luat o turnură nefericită după ce, se pare, Dna N a început să ceară mai mulţi bani. Cu trei luni înainte de naşterea copilului, ea a trimis un mesaj cuplului, anunţându-I că păstrează copilul.

În iulie anul trecut, a  născut o fetiţă, T. A început o bătălie aspră pentru custodie. Dna N îl acuză pe Dl W că este violent cu soţia sa. Ceea ce cuplul neagă vehement. În replică, cei doi W au acuzat-o pe Dna N că îşi neglijează fiii şi că locuieşte într-un cămin cu atmosferă imorală.

În ianuarie, Dna N a primit custodia fetiţei după ce un judecător a decis că aceasta este în interesul copilei, deoarece există un “ataşament evident între mamă şi fiică”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult