Acasa InternationalExterne Acceleratorul de particule va lua o noua pauza la finele anului 2011

Acceleratorul de particule va lua o noua pauza la finele anului 2011

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Accelaratorul de particule de la Geneva (Large Hadron Collider – LHC) va fi oprit la sfarsitul anului 2011, timp de un an, pentru a fi remediate o serie de probleme legate de design, informeaza BBC.

Potrivit directorului Centrului European pentru Cercetare Nucleara (CERN), Steve Myers, din cauza acestor probleme, accelerator va functiona la capacitate maxima doar dupa anul 2012. El a mai adugat ca, pentu a obtine coliziuni la un nivel de energie cat mai mare, legaturile dintre magnetii instalatiei trebuie consolidate. Cercetatorii care lucreaza la acest proiect incearca sa faca lumina asupra originilor Universului, prin recrearea conditiilor de dupa “Big Bang”.

0 comentariu

gicu 27-03-2010 - 04:46

ba eon adu bani de acasa de investitii ca asa ai zis la privatizare nu marii pretu cum vrei tu si da salarii can UE ajunge cit o sa ne mai jefuiti?

Vlad 27-03-2010 - 05:56

Adica ei santajeaza o tara ??? Sa le fie rusine ,dupa ce au luat moca de la guvernul Nastase bogatiile tarii !!!Maine ,poimaine vor cere santajand poate si o parte din teritoriu (Tinutul Secuiesc )sa-si declare autonomia !!

egman 27-03-2010 - 10:13

Nu EON e de vina,ci spagagii nostri care au incheiat contractul,asa ca ,pe ei ar trebui sa-i dam afara din tara,sau sa-i punem sa plateasca. De unde e moda asta cu indexarea cu coeficientul de inflatie.De ce statul asta accepta asa ceva? Ce noua ni se indexeaza salariile cu inflatia? Asta este una din marile porcarii cu care fraieriti de 20 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult