Acasa InternationalExterne Accident autocar Muntenegru. Vezi cu ce viteză conducea şoferul

Accident autocar Muntenegru. Vezi cu ce viteză conducea şoferul

scris de C.F.V.
2 afisari

Un procuror muntenegrean a anunţat că viteza excesivă s-a aflat la originea accidentului din luna iunie în care a fost implicat un autocar românesc, în care au murit 18 români şi 30 au fost răniţi, a informat sâmbătă cotidianul Vijesti, citat de AFP.

Şoferul autocarului, care şi-a pierdut viaţa în accident, ‘rula cu 80 de kilometri la oră, adică dublu faţă de viteza maximă admisă’ pe acea porţiune de drum, a declarat procurorul însărcinat cu ancheta, Vojislav Grujic, citat de cotidianul muntenegrean în ediţia sa online. Gujic, care nu a furnizat cotidianului Vijesti alte detalii despre accident, nu a putut fi contactat sâmbătă, precizează AFP.

Accidentul autocarului, care transporta turişti români aflaţi în vacanţă, a avut loc la 23 iunie la Grlo, la circa 40 kilometri nord de Podgoriţa. Vehiculul, cu 47 de persoane la bord, a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi s-a prăbuşit în gol 40 de metri, căzând într-o râpă la care accesul era dificil.

Accidentul s-a produs pe un drum îngust şi extrem de periculos. Pe respectiva şosea au loc frecvent accidente de circulaţie, iar traficul este deosebit de aglomerat pe perioada sezonului turistic.

2 comentarii

mihaiela 05-08-2013 - 22:49

Presa italiană scrie că porţiunea de drum pe care a avut loc tragedia este deosebit de periculoasă. O serie de accidente grave s-a produs în această zonă, în trecut, potrivit mediafax. În urma accidentului, circulaţia pe utostrada A16 Napoli-Bari a fost închisă. Acesta este unul dintre cele mai sângeroase accidente rutiere înregistrate în Europa în ultimii ani, ultimul având loc în martie 2012 în Elveţia, unde au murit 28 de persoane, inclusiv 22 de copii.

Sa petrecu in ITALIA ….NU AU VENIT PRIM MINISTRU, NU MINISTRU DE INTERNE NU MINISTRU APARARII….NU SA DAT DOLIU NATIONAL SI TOTUSI ESTE UN ACCIDENT MULT MAI GRAV CA CEL DELA MONTENEGRU.VA SPUNE CEVA ACEASTA?

mihaiela 05-08-2013 - 22:52

Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (video)
Scris de : B.L. 2013-07-29 08:11 Comments Off

Cel puţin 36 de persoane au murit şi alte aproximativ zece au fost grav rănite, într-un accident de autocar care transporta pelerini în apropiere de Avellino, în regiunea Napoli (sud).
Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (video) externe

Italia: Accident grav de autocar. Cel puţin 36 de morţi (foto: newsday.com)

La ora 01.45 (02.45 ora României), fuseseră recuperate de către pompieri 36 de cadavre din autocarul care aproape că a planat peste un pod rutier. Între persoanele grav se află şase femei, doi bărbaţi şi trei copii. Autocarul transporta aproximativ 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care se întorceau dintr-un pelerinaj la Pietrelcina, localitatea natală a lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002 şi foarte venerat în sudul Italiei. La bord se aflau numeroşi copii. Şoferul autocarului a murit în accident.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult