Acasa InternationalExterne Accident aviatic la Moscova. Directorul grupului Total, Christophe de Margerie, a murit

Accident aviatic la Moscova. Directorul grupului Total, Christophe de Margerie, a murit

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie ȋmpreunǎ cu alte 3 persoane au murit ȋn seara de luni, 20 octombrie, dupǎ ce avionul ȋn care se aflau s-a prǎbușit pe Aeroportul Vnukovo din Moscova.

Accident aviatic ȋn R. Moldova. Directorul grupului Total, Christophe de Margerie, a murit (joptimiz.com)

Accident aviatic ȋn R. Moldova. Directorul grupului Total, Christophe de Margerie, a murit (joptimiz.com)

Reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova, a declarat cǎ avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, s-a prăbuşit la ora 22:58, (ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit.  „În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele lor”, a precizat Tatiana Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunţat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total. „Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire”, a confirmat compania într-un comunicat de presǎ anterior.

Forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident, iar aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului. Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova, conform mediafax. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult