Acasa InternationalExterne Accident aviatic în Taipei (video)

Accident aviatic în Taipei (video)

scris de M S
11 afisari

Nouă persoane și-au pierdut viața, miercuri, după ce un avion al companiei TransAsia s-a prăbușit într-un râu în Taipei, cu 58 de persoane la bord, acesta fiind al doilea accident în care este implicat un aparat de zbor al companiei taiwaneze în circa șase luni, potrivit unor surse ale pompierilor, informează AFP.

accident avion taipeiNouă persoane și-ar fi pierdut viața în acest accident, a declarat la rândul său, la un post de televiziune, un responsabil al operațiunilor de salvare. De asemenea, 18 persoane au fost salvate, în timp ce alți pasageri sunt blocați printre resturile aparatului de zbor.

La bordul avionului ATR 72, care efectua un zbor intern spre arhipelagul Kinmen (din strâmtoarea Taiwan), se aflau 58 de persoane, între care 31 de pasageri din China continentală.

În total, 28 de pasageri au fost salvați și duși la spitalele din apropiere din Taipei și New Taipei City.

Conform unor media locale, la bordul aparatului se aflau 53 de pasageri, între care doi copii, plus cinci membri ai echipajului.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei şi se îndrepta către insulele Kinmen, în largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat agenţia CNA. Controlorii de trafic aerian au pierdut contacul cu avionul la ora locală 10.55 (04.55 ora României).

Înregistrări video, realizate probabil din maşinile care treceau pe pod, arată cum avionul pierde rapid în altitudine, loveşte un taxi apoi marginea podului, înainte de a se prăbuşi în râu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult