Acasa InternationalExterne Acord între Israel și Hamas pentru 3 zile de armistițiu pentru negocieri

Acord între Israel și Hamas pentru 3 zile de armistițiu pentru negocieri

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Israel şi Hamas au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, cele două urmând să înceteze ostilitățile vineri, la ora locală 8.00.

Acord între Israel și Hamas pentru 3 zile de armistițiu pentru negocieri (Foto:journal-neo.org)

Negociatori israelieni şi palestinieni se vor întâlni vineri, în Egipt, pentru a iniţia discuţii după intrarea în vigoare a unui armistiţiu de încetare a focului în Fâşia Gaza, a anunţat un oficial american. Acest oficial, care îl însoţeşte pe secretarul de Stat american John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi, a precizat că Frank Lowenstein, trimisul american pentru Orientul Mijlociu se va deplasa vineri la Cairo, pentru a participa la aceste negocieri. De asemenea, potrivit mediafax, un oficial palestinian de la Gaza a declarat că o delegaţie de negociatori palestinieni se va deplasa vineri dimineaţă la Cairo, „pentru a discuta despre un armistiţiu şi despre cererile facţiunilor palestiniene”.

Egiptul, la rândul său, a anunţat că invită delegaţii ale israelienilor şi palestinienilor la negocieri. Potrivit lui Kerry, cele două părţi vor înceta ostilităţile vineri, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), iar la Cairo vor începe negocieri între israelieni şi palestinieni. „Această încetare a focului este foarte importantă, în scopul de a oferi civililor inocenţi un răgaz pentru a se aproviziona cu cele necesare”, a declarat Kerry. „În timpul acestui armistiţiu (de 72 de ore) civilii din Fâşia Gaza vor primi ajutor umanitar şi vor avea ocazia de a-şi continua activităţile vitale”, a adăugat el. Kerry a adăugat că face acest anunţ în comun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de asemenea, implicat în căutarea unei soluţii acest conflict.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Hamas a confirmat că mişcarea islamistă a acceptat acest armistiţiu umanitar de 72 de ore. „Hamas şi toate mişcările Rezistenţei (palestiniene) au acceptat o încetare a focului umanitară timp de 72 de ore, începând de vineri. Armistiţiul va fi respectat de toate aceste mişcări, dacă cealaltă parte (Israelul), de asemenea, îl va respecta”, a afirmat acest purtător de cuvânt, Fawzi Barhum.

Partea israeliană nu a publicat nicio confirmare cu privire la această încetare a focului. Totuşi, secretarul de Stat american a precizat că Israelul îşi va continua oferaţiunile „defensive” împotriva tunelurilor săpate de Hamas în timpul armistiţiului de 72 de ore în Fâşia Gaza. Israelul îşi va continua operaţiunile în „spatele liniilor sale” definite în timpul conflictului, a adăugat el.

15 comentarii

UnUL 01-08-2014 - 09:06

Parcă văd că peste câteva ore Hamasul încalcă acordul, mai trântește câteva rachete și o ia din nou peste rât.

Ionel 01-08-2014 - 11:59

Acum esti si Nostradamus! E bine, ca acum poti sa schimbi orele de meditatii(matematica si fizica) cu cele de ghicit in cafea sau indatul cu ghiocul pe la Udrea si MRU. Te reprofilezi ca si asa universitarele nu sunt profitabile si poate te imprimi tot in aur ca ghicitoarele din ,,Mondenii”.

UnUL 01-08-2014 - 13:09

Ioneluț, de unde ai scos imbecilitatea cu matematica și fizica. Eu sunt un umanist prin excelență, nu am avut niciun fel de tangență cu științele exacte.
În ceea ce privește Hamas-ul, pe cât facem pariu? Pe teroriștii ăia imbecil îi mănâncă în fund să arunce rachete.

Ionel 01-08-2014 - 13:40

Ai macar idee cat au costat rachetele astea israeliene aruncate de aiurea in blocuri sociale si in depozite de aeromodele? Era de indeajuns ca astia din Hamas sa lase la vedere o conducta de PVC cu aripioare si nebunii sa trimita un F16 sa-l bombardeze plus ca toate operatiunile israeliene sunt monitorizate de armata Egiptului, Qatarului, Omanului, Iordaniei si a Arabiei Saudite care noteaza tot incepand de la munitia infanteristului pana la locatiile aeroporturilor secrete de ani de zile. De abia dupa aia incepe distractia adevarata cu un ww3.

UnUL 02-08-2014 - 07:55

Vezi Ionele că am avut dreptate. Teroriștii ăia fanatici și imbecili nu sunt în stare să respecte un acord. Eu în locui Israelului aș rade cu o „bombiță” toată Gaza.

UnUL 02-08-2014 - 07:58

P.S. Evident, după ce le voi fi dat posibilitatea civililor care doresc – controlați la sânge – să plece de-acolo și să se ducă unde văd cu ochii.

Ionel 02-08-2014 - 08:06

Tot conflictul asta e monitorizat de armatele din Egipt, Arabia Saudita,Turcia , Oman, Qatar, Iran si mai ales Pakistan. Toate aeroporturile secrete israeliene sunt compromise, toata tehnica israeliana e cunoscuta si in caz de ww3 au planificata o ofensiva planificata de cel putin 10 ani. Deviza israelienilor o sa fie: scapa cine poate.

UnUL 02-08-2014 - 08:08

Mda: Israelul poate bate cu o singură mână toate armatele țărilor de care vorbeai mai sus.

tomi 02-08-2014 - 19:49

Ionele loaza lu tata, vezi ca nu m-ai ascultat sa te duci urgent la psihiatru. Creierul tau bulversat, ars de cumplita boala a schizofreniei te face sa denaturezi in mod oribil realitatea. Nimeni nu stie nimic despre Israel, ce nu are voie sa stie si asta ti-o zice unul care este in domeniu adica eu. Hai ma nu te juca cu viata ta, schizofrenia ucide, du-te bre bestie la psihiatru, macar sa-ti dea o injectie letala sa nu mai suferi.
Aeroporturile, aviatia, tipurile de avioane, modele, cantitati, le gasesti usor in sute de capitole pe internet, intra pe vikipedia, vei afla cu surprindere toate „secretele Israelului”. Atata doar ca in imbecil primitiv ca tine care crede ca acestea sant secretele noastre va muri prost dar fericit. Nu tataie ionele vita de colhoz, fi linistit nimeni nu are habar de secretele si puterea ofensiva a Israelului, o vor sti doar cei vor disparea de pe lume in directia la satana lor allah.

Ionel 02-08-2014 - 20:17

@tomi: Tu traiesti undeva prin secolul 8 . Creierul tau sec ar trebui sa stie ca nu e o victorie din partea unei armate cu un buget de sute de miliarde de dolari anihilarea unui grup de palestinieni in papuci inarmati cu AKM-uri sovietice

Mircea 02-08-2014 - 07:25

Ai vazut bine. Hamas a incalcat acordul si a rapit un soldat israelian. Israelul a anuntat in aceasta dimineata o „riposta devastatoare”. Poate macar acuma o sa inteleaga derbedeii palestinieni ca ar fi cazul ca ei sa stea pe strazi fata in fata cu militarii israelieni iar femeile si copiii sa fie trimisi in bunkere si tuneluri in locul lor.

UnUL 02-08-2014 - 07:59

Corect, domnule Mircea.

mircea 02-08-2014 - 08:37

cum le zici tu Boulete ca un rumegator adevarat,vocabula elevata ca la vite si animale

UnUL 02-08-2014 - 09:10

Iar sări cretinetele de mirciulică precum musca în kkt. Vorbi „doct” de boi, apoi mai rumegă o gură de fân.

jan dinu 02-08-2014 - 09:07

Esentza — ” islamului ” in Israel – Palestina este
lichidarea „cancerului „din mijlocul lor „al „elementelor
judaice shi crestine !! Restul e palavrageala curata !
Observ ca acestia (muslemisti ) au inceput sa-shi ridice vocea
prin activism destul de virulent shi aici in America !
Lor NU le ajunge – Mecca – Constantinopol – Jerusalemul (jumate)…ei se
pregatesc in –MARSH — consolidat in Europa shi America prin
credintza lor in –CORAN — cind cu EL va face un nou Califat mondial
in principal prin eradicarea crestinismului in special !
Ne meritam soarta !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult