Acasa InternationalExterne Acordul de Asociere R Moldova-UE, semnat în noiembrie 2013

Acordul de Asociere R Moldova-UE, semnat în noiembrie 2013

scris de M.A.
3 afisari

Negocierile pe marginea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană vor fi finalizate către vara anului 2013, astfel încât textul viitorului Acord va fi semnat în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius la sfârşitul lunii noiembrie 2013.

Moldova si UE

Acordul de Asociere R Moldova-UE, semnat în noiembrie 2013

Declaraţia a fost făcută luni de Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor externe şi Integrării Europene, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în urma vizitei la Bruxelles, transmite Moldpres. Natalia Gherman a declarat că, la Bruxelles, au continuat discuţiile despre prevederile generale şi instituţionale ale viitorului Acord de Asociere. „Am avansat şi în negocierea prevederilor ce ţin de crearea zonei de liber schimb şi, în linii mari, am finalizat textele juridice privind această parte a Acordului de Asociere. Am început să negociem, de asemenea, oferta de servicii”, a precizat Gherman.

Viceministrul a specificat că, pe parcursul lunii decembrie a anului 2012, vor demara negocierile pe marginea agendei de asociere. Aceasta va stabili instrumentele, mecanismele şi resursele pe care UE le va pune la dispoziţia Republicii Moldova pentru a implementa toate angajamente stipulate în partea politică a Acordului de Asociere.

Natalia Gherman a mai adăugat că a fost iniţiat şi procesul de negociere privind stabilirea structurilor care vor fi create pentru evaluarea şi monitorizarea implementării prevederilor Acordului. Negocierile privind Acordul de Asociere Republica MoldovaUE au început în anul 2010. Săptămâna trecută, la Bruxelles, a avut loc cea de-a 13-a rundă plenară de negociere a Acordului respectiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult