Acasa InternationalExterne Act de agresiune? Israelul a doborȃt un avion de luptǎ sirian

Act de agresiune? Israelul a doborȃt un avion de luptǎ sirian

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Siria a confirmat informațiile transmise de Israel potrivit cǎrora a fost doborȃt unul din avioanele de lupte siriene, considerȃnd acesta drept un act de agresiune.

Act de agresiune? Israelul a doborȃt un avion de luptǎ sirian (foto:nakedbana2.com)

Act de agresiune? Israelul a doborȃt un avion de luptǎ sirian (foto:nakedbana2.com)

Armata israeliană a anunțat că a doborât ȋn dimineață de marți, 23 septembrei, un avion sirian care a pătruns în partea israeliană a platoului Golan, confirmând o informație difuzată anterior de radioul militar israelian. Siria a confirmat marți că Israelul a doborât un avion de luptă din forțele sale aeriene, acuzând un act de agresiune, potrivit agenției Reuters. Ȋn același timp, televiziunea sirianǎ de stat a citat o sursă militară care afirmă că doborârea avionului, care a coincis cu loviturile aeriene ale SUA împotriva Statului Islamic în Siria, a avut loc ‘în cadrul sprijinului Israelului pentru Statul Islamic terorist și Frontul al-Nosra’

Avionul a fost lovit de o rachetă Patriot după ce a zburat în spațiul aerian controlat de Israel de pe platoul Golan, a declarat un purtător de cuvânt al armatei. „Era un Suhoi de fabricație rusă”, a spus purtătorul de cuvânt. Este primul astfel de incident din 1985, când avioane israeliene în misiune de supraveghere deasupra Libanului au distrus două MiG-uri 23 siriene care se apropiau de ele.

Conform unei surse militare, avionul ar fi ajuns în spațiul aerian fie din greșeală, fie din dorința pilotului de a se sinucide. Pe de altă parte, radioul militar israelian scrie că avionul s-ar fi aflat într-o misiune de luptă împotriva rebelilor în luptă cu președintele sirian Bashar al-Assad. Conform Agerpres, rebelii care se luptă cu forțele regimului Bashar al-Assad sunt pe cale să preia controlul asupra părții siriene a Golan. Pentru a încerca să obțină din nou controlul asupra acestui sector strategic, aviația siriană derulează numeroase raiduri asupra forțelor rebele, în apropierea pozițiilor militare israeliene.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult