Acasa InternationalExterne Acuzarea cere 30 de ani de închisoare pentru polițistul care l-a ucis pe George Floyd

Acuzarea cere 30 de ani de închisoare pentru polițistul care l-a ucis pe George Floyd

scris de Misu Andrei
100 afisari

Poliţistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd a cerut instanței să-i acorde o pedeapsă minimă. Avocații acestuia au susținut în fața judecătorilor că Derek Chauvin „nu era conştient că ar comite aşa ceva” și că „această crimă este mai degrabă o eroare făcută cu bună-credinţă”. De partea cealaltă, procurorii responsabili de caz au solicitat 30 de ani de închisoare pentru Chauvin. Pe 25 iunie urmează să fie stabilită sentința în acest caz.

Poliţia Română începe Săptămâna prevenirii criminalităţii

În documentele trimise înainte de audierea din 25 iunie, în cursul căreia va fi stabilită sentinţa, fostul poliţist de 45 de ani a sugerat o pedeapsă cu închisoarea redusă la durata deja executată, pledând pentru a fi comis „o greşeală cu bună-credinţă”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Alternativ, Derek Chauvin solicită respectuos ca instanţa să îi acorde circumstanţe atenuante” şi să păstreze o pedeapsă la nivelul inferior al baremului în vigoare în statul Minnesota (aproximativ 12 ani de detenţie), a scris avocatul său, Eric Nelson.

Avocații lui Derek Chauvin solicită o pedeapsă minimă

Fost poliţist, el riscă „să devină o ţintă în închisoare”, a pledat avocatul, care a mai invocat lipsa unui cazier în cazul clientului său şi „respectul pentru procedura judiciară în pofida oprobriului”.

În ce priveşte crima în sine, el a subliniat că Derek Chauvin „nu era conştient că ar comite aşa ceva: în mintea lui, îşi îndeplinea misiunea şi îi ajuta pe alţi poliţişti să-l aresteze pe George Floyd” pe gâtul căruia şi-a apăsat genunchiul timp de aproape zece minute, la 25 mai 2020, indiferent la gemetele acestuia şi inerţia sa.

„Crima lui Derek Chauvin este mai degrabă o eroare făcută cu bună-credinţă pe baza experienţei sale ca poliţist şi a pregătirii sale, şi nu un act ilegal intenţionat”, a adăugat Eric Nelson.

La scurt timp, procuratura şi-a transmis propriile argumente, cerând 30 de ani de închisoare pentru ceea ce a numit, în opoziţie cu apărarea, un „abuz odios” şi un comportament „deosebit de crud”.

În rechizitoriul lor, procurorii au reamintit că judecătorul Peter Cahill a reţinut luna trecută patru circumstanţe agravante împotriva poliţistului, deschizând calea impunerii unei pedepse grele în acest caz răsunător.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult