Acasa InternationalExterne Acuzati ca au vandut flota

Acuzati ca au vandut flota

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Laburistii aflati la putere in Marea Britanie au fost acuzati ca au vandut o mare parte a navelor din flota britanica, pentru numai 580 de milioane de lire sterline (670 de milioane de euro), mai multor tari, printre care si Romania, relateaza Daily Mail, citat de Mediafax.


Daca in 1997, marina britanica dispunea de 137 de nave, in prezent ea detine doar 99, zeci de nave de razboi si submarine fiind vandute altor tari, din cauza reducerilor bugetare. „Marea Britanie este o natiune maritima si 92 la suta din comertul nostru se desfasoara pe, astfel incat o marina eficienta ar trebui sa fie o prioritate pentru apararea” tarii, a declarat purtatorul de cuvant pentru aparare al conservatorilor britanici, Liam Fox. Vanzarea navelor HMS London si HMS Coventry Romaniei este deosebit de controversata, deoarece s-a dezvaluit ca, din cele 116 milioane de lire sterline (134 de milioane de euro) platite pentru cele doua fregate, contribuabilul britanic a primit doar 200.000 de lire (230.000 de euro). Restul banilor a revenit gigantului britanic de armament BAE Systems, pentru a le reconditiona.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS