Acasa InternationalExterne Adam Michnik, despre cei care regretă comunismul

Adam Michnik, despre cei care regretă comunismul

scris de P.C.R.
6 afisari

Dorul de comunism în România sau Polonia este ca dorul de Hitler sau Mussolini în Germania sau Italia, spune Adam Michnik.

Adam Michnik despre cei care regreta comunismul„Cei care regretă comunismul suferă de sindromul deţinutului. Când ieşi din închisoare, te bucuri de soare şi liberate. Dar îşi aminteşti repede că la puşcărie aveai casa şi masa asigurate. Libertatea e responsabilitatea fiecăruia”.  Este declaraţia, pentru TVR, a lui Adam Michnick, fost disident, care a petrecut 6 ani în spatele gratiilor în Polonia comunistă.

Unul dintre cei mai cunoscuţi intelectuali polonezi,  director al celui mai important ziar din Varşovia, Gazeta Wyborcza, Michnik a fost în această săptămână la Bucureşti, la invitaţia Institutului Polonez şi a ICR.


5 comentarii

YAAKOV 20-02-2011 - 21:36

Fostul agent CIA, telectualul Adam Michnik, se vazu cu sacii in caruta si ne da lectii de capitalism, din pozitia de mare proprietar care bea sangele salariatilor.

Mache 21-02-2011 - 04:30

Ce sa-i faci M-D-L-ule?

Tu, biet turnator sef pe scara blocului ai ramas mofluz la venirea capitalismului si acum chirai disperat ca ai ramas in cu ochii in soare si ca turnatoria nu se mai cauta in zilele noastre…

Voi sunteti specia cea mai infecta (tu, bubosu’, harakiri, liviu, ciuciu si alti nenorociti). Voi nici macar nu mai doriti sa ajungeti sa aveti ceva sau sa va bucurati de viata, voi sperati doar sa-i vedeti pe toti ceilalti ajunsi sa se zbata in cloaca in care va zvarcoliti si voi. Asta fiind esenta socialismului ala de-l planegti atata – egalitatea in saracie, egalitatea lenesului cu harnicul, a prostului cu desteptul…

Vitalitatea neobisnuita a caprei vecinului va mananca zilele si face sa va plezneasca matele infecte de turbare…

Va urez tuturor succesuri la fel de multe si de acum inainte 🙂 !

YAAKOV 21-02-2011 - 07:11

Ma lepra imputita, inainte de plecarea din Romania, erai instrumentul securitatii, bishnitar si turnator. De deshtept nici nu poate fi vorba in cazul tau. Cat de deshtept trebuie sa fii sa pui parchetul ? Nu ai o calificare serioasa, ca altfel n-ai lucra pe 50 centi pe postare, la patronii din Vest.

Ba kakat cu motz, turnatorii au fost la mare cautare tot timpul. Intoarce-te si tu in Romania, sa-ti reiei postul de turnator. N-ai sa fii shomer cu calificarea asta. Acum densitatea de turnatori pe metru patrat este de cel putin patru ori mai mare decat pe timpul lui Ceasca. O sa ai si pensie ma, si nu mai ai nevoie sa lustruiesti parchetul.

caramache 21-02-2011 - 07:21

Ai fi prins si tu gustul biciului pe spinarea mexicanilor care pun parchet. Este specific caracterelor infecte ca al tau.

Ba, ma aperi si pe mine, ca si eu sunt ca Adam Michnik, telectual si kapitalist ? Din pacate tu nu esti nici una, nici alta, fomistule.

Liviu 21-02-2011 - 09:11

Nu te poti abtine Bobocule sobolanos ?! Crezi ca daca ai niste bermude mai colorate (care acum s-au decolorat de jegul care s-a depus) si ti-ai luat genunchiere ca sa pui parchet esti cel mai tare ? Tot un amarat de emigrant care in cel mai bun caz masori suprafata parchetului care-l ai de pus cu „echipa” ta ai ramas …

Cum zice cineva ceva de amerecani sau de CIA cum te inflamezi ! Nici nu ai vazut prestatia polonezului „dizident” si o si cunosti … ca este in aceeasi directie cu spalatura de creier care ti s-a aplicat ! Dupa „tratament” toti va simtiti datori sa dati lectii de capitalism, voi cei mai cacapitalisti dintre toti. Ca doar voi sunteti talpa „cea mai de jos” a cacapitalismului !!! Voi sunteti aia de puneti parchet si-i stergeti pe capitalistii vechi la fund (cu limba !) … Mai foloseste hartia aia igienica si la gura ca ai imputit de tot forumul asta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult