Acasa InternationalExterne Aderarea R Moldova la UE, printre priorităţile lui Andrei Marga la MAE

Aderarea R Moldova la UE, printre priorităţile lui Andrei Marga la MAE

scris de M.A.
6 afisari

Summitul de la Chicago, aderarea Republicii Moldova la UE, acţiunile legate de Diaspora şi amplificarea cooperării cu partenerii europeni, sunt priorităţile lui Andrei Marga la conducerea MAE.

Andrei Marga (gazetadecluj.ro)

Aderarea R Moldova la UE, printre priorităţile lui Andrei Marga la MAE (gazetadecluj.ro)

Ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat joi şi că o urgenţă la conducerea acestui minister este aderarea completă a României la Schengen, adăugând însă că şi o accedere în trepte la spaţiul de liberă circulaţie ar fi un „pas mare”, transmite Agerpres.

Andrei Marga a susţinut că ministerul ar trebui reîmprospătat. „Primul lucru pe care trebuie să şi-l propună cel care vine la acest minister, aşa cum arată acest minister astăzi, este să împrospăteze complet ceea ce este acolo. Dacă ne uităm pe site-uri, la acţiunea ministerului, este cam prăfuită, este cam birocratică, este cam formală, iar efectele în viaţa românilor sunt micuţe. Diplomaţia, sigur, este o artă, este o tehnică complexă, dar politica externă nu se reduce doar la diplomaţie, ea trebuie să aibă consecinţe pozitive”, a spus ministrul desemnat al Afacerilor Externe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult