Acasa InternationalExterne Adio fumat în UE

Adio fumat în UE

scris de Ziua Veche
2 afisari

Comisia Europeană se pregăteşte să reglementeze în 2011 interzicerea fumatului în locurile publice în toată Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut de comisarului european pentru sănătate John Dalli, într-un interviu acordat luni cotidianului german Die Welt şi citat de EuObserver.

 

 „Avem nevoie de o interdicţie totală a fumatului în locuri publice, în mijloace de transport şi la locul de muncă”, a spus comisarul, adăugând că excepţiile de la această regulă nu mai trebuie admise, pentru simplul fapt că „nu este vorba doar de sănătatea clienţilor, ci şi de cea a angajaţilor”. În reglementarea pe care o pregăteşte, Comisia Europeană ar putea impune reducerea conţinutului de nicotină şi a altor substanţe toxice conţinute de ţigări. Pachetele de ţigari ar putea să nu mai fie expuse la vedere, iar aspectul lor ar urma să fie cât mai neatractiv posibil. Mai exact, pachetele de ţigări ar urma să fie toate la fel şi să conţină doar imagini colorate de avertizare asupra riscurilor, cum ar fi afecţiunile pulmonare. Fumatul ucide anual, în Europa, 650.000 de oameni, mai notează EuObserver.

2 comentarii

sandel 22-04-2010 - 15:52

arata bine saptaminalul…saraca magda bistriceanu:)

Ghita Bizonu' 28-01-2011 - 12:53

Dupa care vor legaliza marijuana ….
ca deja se pare ca s-a intmaplt la Pais,. S-au legat de unu care fuma . Da ala fuma marijuana. S-a terminat cu scuze cerute hasisinului .
Insa curios, marijuana este (inca) ilegala. Da rmorala se pare !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult