Acasa InternationalExterne Administratia Obama face eforturi sa dreaga prejudiciile aduse de scandalul Wikileaks

Administratia Obama face eforturi sa dreaga prejudiciile aduse de scandalul Wikileaks

scris de Ziua Veche
0 afisari

Hillary Clinton, care a contactat zeci de lideri străini după scurgerile de informaţii de la WikiLeaks, anticipează că va continua acest efort, a declarat sâmbătă secretarul american de Stat.


“Voi continua discuţiile (pe această temă) în săptămânile următoare”, a arătat oficalul american, citat de Medafax, afirmând cu un zâmbet că multe dintre cele 250.000 de telegrame diplomatice americane nu au fost încă exploatate de presă.

Clinton a precizat, de asemenea, că preşedintele Barack Obama a făcut recomandări Administraţiei sale cu privire la liderii care să fie sunaţi şi că afacerea WikiLeaks este “pe lista” subiectelor care trebuie abordate de el însuşi cu şefi de stat şi de guvern.

Şefa diplomaţiei americane le-a vorbit jurnaliştilor la bordul avionului care o aduce la Washington, după un turneu în Asia Centrală şi Bahrein. Ea a apreciat că dincolo de scandalul provocat, publicarea telegramelor a permis să se vadă toată amploarea muncii de analiză şi de informare depuse de diplomaţia americană.

Într-o anumită măsură, acest lucru ar putea fi liniştitor”, a declarat ea, “în pofida frazelor care sunt evidenţiate”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult