Acasa InternationalExterne Adrian Năstase, în conflictul dintre Ucraina şi UE

Adrian Năstase, în conflictul dintre Ucraina şi UE

scris de M.A.
3 afisari

Adrian Năstase a ajuns să fie implicat fără voia lui în conflictul dintre Ucraina şi UE.

Nastase a dat porumbelul pe polemica cu LazaroiuUn parlamentar de la Kiev este nemulţumit de faptul că UE critică Ucraina pentru procesul fostului premier Iulia Timoşenko, dar în acelaşi timp ignoră cazuri similare din interiorul Uniunii, precum cel al fostului premier român Adrian Năstase.

„Încă de la început, reprezentanţii PPE nu erau pregătiţi să ne asculte, ei au apărat Blocul Iulia Timoşenko în calitate de aliaţi politici. Situaţia referitoare la fostul premier al României, Adrian Năstase, care a fost acuzat de aceleaşi lucruri ca Timoşenko, adică abuz de putere, este un exemplu clar”, a declarat miercuri parlamentarul Partidului Regiunilor Leonid Kojara, vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul Ucrainei, transmite Mediafax.

„Europa s-a concentrat pe Ucraina şi nu observă România, deoarece crede că ţara care nu este membră UE este o pradă mai uşoară pentru partidele politice europene. Socialiştii europeni încearcă să-l protejeze pe Năstase, dar acest lucru se petrece în tăcere”, a adăugat el.

„Europa dă lecţii Ucrainei, în timp ce noi încercăm să facem pe plac Europei. Parlamentul European consideră că UE este mai bună şi mai democratică decât Ucraina şi, prin urmare, nu respectă legile noastre, în timp ce ignoră procese similare din state membre. Asta nu este altceva decât standarde duble”, a conchis politicianul ucrainean.

1 comentariu

razvan 16-02-2012 - 11:39

Dragi romani : in Ucraina se da o lupta acerba intre vestul pro european si estul pro rus si acesta este un mare motiv pentru situatia politica, militara, economica si sociala de acolo. Sa nu uitam ca doar putin peste jumatate din Ucraina doreste in UE, foarte putini in NATO. Ucraina este mai saraca decat Romania si cred ca are oamenii si mai fraieri decat in Romania.
Romania mereu a dorit spre VEST, Ucraina este si va fii impartita.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult