Acasa InternationalExterne Afganistan: Atentat sinucigaș împotriva unui convoi NATO

Afganistan: Atentat sinucigaș împotriva unui convoi NATO

scris de C.S.
8 afisari

Un atentat kamikaze, care viza un convoi militar NATO, a avut loc astăzi pe aeroportul din Kabul, capitala Afganistanului. Niciun oficial sau soldat NATO nu a fost rănit, singura victimă fiind chiar atentatorul responsabil pentru atac.

Un atentat sinucigaș care viza un convoi NATO a avut loc la Kabul. (foto: Mediafax)

Explozia s-a produs la primele ore ale dimineții, la intrarea în aeroport, atunci când un kamikaze și-a detonat mașina plină cu materiale explozive în momentul sosirii trupelor NATO. Atentatul este primul de acest gen din ultimele luni.

Aeroportul din Kabul, principalul punct de plecare al zborurilor civile către Golful Persic, India și Pakistan, găzduiește, în același timp, o bază de operațiuni NATO, particularitate ce transformă locația într-o țintă propice atentatelor sinucigașe.

Atacul de astăzi nu a fost încă revendicat de rebelii talibani, principalii suspecți, responsabili pentru numeroase atentate de acest gen din ultimii ani. Aflați la putere între 1996 și 2001, aceștia încearcă sa revină la conducerea țării, anul viitor, odată cu retragerile masive de forțe prevăzute de NATO pentru 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult