Acasa InternationalExterne Afganistan: Cel puțin 10 morți și 23 de răniți într-un atentat

Afganistan: Cel puțin 10 morți și 23 de răniți într-un atentat

scris de D.S.S.
8 afisari

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 23 au fost rănite marți într-un atentat sinucigaș comis de un kamikaze care și-a aruncat în aer mașina în provincia Nangarhar, din estul Afganistanului, au informat poliția și autoritățile locale, citate de AFP.

atentat afganistanAutorul atacului a detonat mașina plină cu explozivi în fața locuinței unui comandant al luptătorilor talibani, a făcut cunoscut șeful poliției din Nangarhar Zrawar Zahed, referindu-se la sătenii care au pus mâna pe arme împotriva talibanilor cu sprijinul guvernului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, atacul, comis în districtul Nazyan, a ucis zece „civili” și a făcut 23 de răniți. Zrawar Zahed a precizat că ținta atentatului, Malek Dehqan, figurează printre răniți.

Marți seară, atentatul nu era revendicat. Talibanii sunt activi în provincia Nangarhar, care de asemenea se confruntă cu incursiunile luptătorilor jihadiști din gruparea Statul Islamic (SI) cu sediul în Siria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult