Acasa InternationalExterne Afganistan: Consulatul american de la Herat a fost atacat

Afganistan: Consulatul american de la Herat a fost atacat

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte 18 rănite, într-un atac lansat ȋn dimineața de vineri, 13 septembrie, de către un grup de persoane înarmate împotriva consulatului american de la Herat, în vestul Afganistanului.

Afganistan: Consulatul american de la Herat a fost atacat (foto:theguardian.co.uk)

Departamentul de Stat american a anunţat, într-un comunicat, că atacul s-a încheiat şi că nu s-a înregistrat vreo victimă în rândul americanilor. Un purtător de cuvânt al unui spital local, Mohammad Rafiq Sherzai, a declarat că printre răniţi se află patru poliţişti. Potrivit Departamentului de Stat, atacul a fost lansat vineri dimineaţa de către un grup de persoane înarmate, care a detonat un camion la intrarea principală a consulatului, avariind o barieră.

Toţi atacatorii au fost ucişi, a anunţat Forţa Internaţională a NATO în Afganistan (ISAF), iar militari din cadrul forţelor speciale ale coaliţiei se aflau la faţa locului. Potrivit mediafax, atacul nu a fost revendicat, dar acest tip de asalt corespunde modului de operare al rebelilor talibani, care poartă, de la îndepărtarea lor de la putere în 2001, o insurecţie violentă împotriva forţelor guvernamentale şi internaţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult