Acasa InternationalExterne Afganistan: O nouă explozie în centrul capitalei Kabul

Afganistan: O nouă explozie în centrul capitalei Kabul

scris de C.S.
3 afisari

O nouă explozie a avut loc, în această dimineață, la Kabul, în apropiere de cartierul general al forțelor NATO. Este a doua deflagrație înregistrată în capitala afgană în ultimele 24 ore, după ce, ieri, un atentator sinucigaș a detonat o mașină capcană la intrarea în aeroportul local.

O nouă explozie, produsă la un depozit de armament, a avut loc la Kabul. (foto: xinhua)

Potrivit autorităților locale, incidentul de astăzi nu este opera insurgenților talibani, ci un accident produs la un depozit de muniție aflat în proprietatea statului afgan. Explozia nu a făcut nicio victimă, fiind raportate doar pagube materiale.

Ieri, la primele ore ale dimineții, o mașină capcană a fost detonată în apropierea unui convoi militar NATO. Niciun oficial sau soldat NATO nu a fost rănit, singura victimă fiind chiar atentatorul responsabil pentru atac.

Deși nerevendicat, atacul a fost, se pare, orchestrat de rebelii talibani, care încearcă sa revină la conducerea țării, anul viitor, odată cu retragerile masive de forțe prevăzute de NATO pentru 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult