Acasa InternationalExterne Afganistan: Ostatici eliberaţii de forţele speciale

Afganistan: Ostatici eliberaţii de forţele speciale

scris de M.A.
2 afisari

Cel puţin 18 ostatici, capturaţi vineri de combatanţi talibani în hotelul Spozhmai, de la o periferie a capitalei Kabul, au fost eliberaţi de poliţie, trupe antitero afgane şi militari NATO.

militar american afganistanConform forţelor de securitate afgane, doi insurgenţi au fost ucişi în timpul atacului, transmit Reuters şi BBC, citat de Agerpres.

În noaptea de joi spre vineri, cel puţin trei terorişti cu centuri explozive au dat buzna în complexul rezidenţial. Unul dintre ei a detonat dispozitivul exploziv aflat asupra sa, începând un schimb de focuri între combatanţii islamişti şi agenţii de pază, cărora le-au venit în ajutor poliţia, unităţi antitero afgane şi militari NATO.

Se pare că numărul atacatorilor este mult mai mare, în schimbul de focuri mai mulţi locatari ai hotelului pierzându-şi viaţa. Numărul victimelor este încă necunoscut. În plus, teroriştii au capturat mai mulţi ostatici, între care femei şi copii. Talibanii au revendicat deja atacul, declarând că acesta a fost îndreptat împotriva ‘străinilor bogaţi şi a afganilor care aleg să petreacă în ziua sfântă zi de vineri pentru musulmani’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult