Acasa InternationalExterne Afganistanul sub teroarea talibanilor. Ofensiva de primăvară (VIDEO)

Afganistanul sub teroarea talibanilor. Ofensiva de primăvară (VIDEO)

scris de D.S.S.
3 afisari

Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate din Afganistan (ISAF) a informat duminică asupra faptului că atacurile insurgenţilor, comise în această ţară la debutul aşa-numitei ‘ofensive de primăvară’, au fost ineficiente şi că armata afgană nu a avut nevoie de ajutorul ISAF pentru a-i opri pe talibani, informează Agerpres.

Prin intermediul unui comunicat, ISAF a explicat că, pentru a opri ofensiva talibană, în teatrul de operaţiuni au fost trimise Unitatea de Răspuns pentru Criză din Afganistan, efective ale poliţiei afgane şi ale forţelor armate care, în numai câteva ore, au ucis sau capturat mai mulţi atacatori sinucigaşi.

Atacurile au început în jurul prânzului (7:30 GMT) şi, pentru a-şi pune planurile în practică, insurgenţii au folosit lansatoare de grenade şi arme uşoare. Poliţia afgană a capturat trei insurgenţi care au participat la atacuri, iar Direcţia Naţională de Securitate a informat că doi dintre ei aveau asupra lor dispozitive explozive pe care intenţionau să le detoneze.

Cel puţin 19 talibani au murit în înfruntările de duminică, anunţă şi EFE, care citează un comunicat al Ministerului afgan de Interne. Dintre insurgenţii ucişi, patru au murit la Kabul, alţi patru la Jalalabad, trei în Paktia şi trei în provincia Logar. Comunicatul citat mai menţionează că s-au înregistrat 28 de răniţi, 14 civili şi 14 poliţişti.

Principalele atacuri au avut loc în capitala afgană, unde insurgenţii au provocat explozii şi au luat cu asalt mai multe clădiri. Grupuri de talibani au atacat zonele aflate în proximitatea parlamentului afgan şi ambasadei britanice, iar un comando a pătruns în Kabul Star Hotel, situat în cartierul central Wazir Akbar Khan, de unde au deschis focul împotriva ambasadelor şi a edificiilor oficiale aflate în apropiere.

1 comentariu

BULA 16-04-2012 - 05:38

Eu credeam ca Afganistanul este sub teroarea ocupantilor americani si ca talibanii doar se apara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult