Acasa InternationalExterne Afganistanul va lansa un satelit

Afganistanul va lansa un satelit

scris de Stefan Galai
2 afisari

Afganistanul va avea în curând un satelit pe orbita Pământului.

Satelit

(Foto: okasimtoday.com)

Potrivit cotidianului local Daily Outlook, Afganistanul va lansa primul său satelit în următoarele şase luni, relatează din Kabul agenţia Xinhua, citată de Moldpres. Acest satelit va fi lansat de o companie internaţională.

„Primul satelit din istoria Afganistanului va fi lansat în următoarele şase luni”, a declarat ministrul afgan al Telecomunicaţiilor şi Informaţiilor, Amir Zai Sangin.

Sangin a precizat că prin intermediul acestui satelit, Afganistanul va beneficia de o mai mare conectare la lume. El a adăugat că satelitul le va da posibilitatea canalelor de televiziune şi staţiilor de radio afgane să-şi reducă cheltuielile de transmisie.

Potrivit Xinhua, Afganistanul a făcut progrese remarcabile în domeniul comunicaţiilor în ultimul deceniu, având în vedere faptul că numărul canalelor de televiziune a ajuns la 75 şi cel al staţiilor de radio la 160.

3 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 09-04-2012 - 16:17

Daca vestea asta minunata este preluata de la MOLDPRESS , si provine de la Dailly Coicu Dac , inseamna ca georgica Dai-bani inca lucreaza si este in gratiile … marinelului !

tomi 09-04-2012 - 23:30

Mai cucurigu doar nu crezi ca am sa-ti comunic tie dusmanul de clasa, secrete de domeniul militar al armatelor romane si israeliene.

tomi 09-04-2012 - 23:32

Cred ca este clar pentru toata clasa muncitoare cine este cucurigu,normal ca tataie digital.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult