Aflux de preoţi anglicani spre Biserica Catolică | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Aflux de preoţi anglicani spre Biserica Catolică

Aflux de preoţi anglicani spre Biserica Catolică

scris de A.P.
5 afisari

Şapte preoţi anglicani şi 300 de membri din şase congregaţii vor trece la Biserica Catolică, a anunţat Dioceza Catolică din Brentwood.

clericii anglicani trec la catoliciMişcarea implică trei parohii din Essex şi trei din estul Londrei. Este cel mai mare aflux spre Ordinariat, o structură stabilită de Papa Benedict al XVI-lea pentru membrii Bisericii Anglicane, nemulţumiţi de schimbările din ultima vreme, cum ar fi acceptarea femeilor preot, informează BBC.

Trei foşti episcopi anglicani vor conduce Ordinariatul.

Ordinariatele permit anglicanilor care se opun noilor reglementări din Biserica lor, precum femeile preot şi episcop, clericii homosexuali şi binecuvântarea căsătoriilor homosexuale, să treacă în subordinea Romei cu păstrarea unora dintre tradiţii.

Episcopul din Brentwood, Thomas McMahon a declarat că anglicanii sunt nemulţumiţi de ruperea bisericii de tradiţiile sale pe care odată le-au împărtăşit cu catolicii, şi a descris decizia drept “o mare mişcare”.

“Ei renunţă la statutul lor actual, foarte important, părăsindu-i pe unii dintre oameni, ceea ce poate provoca durere sufletească, şi se îndreaptă spre un viitor destul de incert, de vreme ce ordinariatul de-abia a fost înfiinţat”.

Potrivit programului stabilit de episcopii romano-catolici din Anglia şi Ţara Galilor, foştii clerici anglicani şi grupurile de credincioşi care doresc să intre în Odinariat vor fi înregistraţi drept candidaţi la începutul Postului Paştelui. Apoi, ei vor fi primiţi în Biserica Romano-Catolică şi confirmaţi, eveniment aşteptat să aibă loc în Săptămâna Patimilor dinaintea Învierii.

6 comentarii

briel 23-01-2011 - 18:18

Asta se intampla, este adevarat. Si este foarte bine pentru ambele parti.
Preotii anglicani sunt cu totii casatoriti, ba chiar si episcopii lor. Poate reusesc sa sparga incapatanarea catolica cu privire la celibat. Ar fi o improspatare nu numai binevenita, dar chiar necesara.

urbos 23-01-2011 - 18:29

“Incapatanarea” poate e justificata, asta e regula. Si daca vrei sa te faci popa respecti regula, nu vrei, nu te faci popa.
Si la ce foloseste sa-si ia popii muieri, si unde ar fi improspatarea si necesitatea?
Sa nu zici ca pentru a nu mai apuca pe calea hohmosexualitatii sau pedofiliei, ca ar fi o logica stramba.

briel 24-01-2011 - 00:50

Necesitatea este datorata traditiei apostolice. Prima mie de ani in comun, est si vest, a fost cu preoti casatoriti, aidoma Vechiului Testament. Randuiala a fost data de Dumnezeu dupa priceperea Lui, nu a noastra.

Regula este numai a catolicilor si este o inventie proasta. Nu numai preotii ortodocsi sunt casatoriti, dar si cei anglicani, la fel pastorii si predicatorii protestanti.

urbos 24-01-2011 - 10:34

Ok.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult