Acasa InternationalExterne Agresiunea rusǎ. Lavrov despre „topul” amenințǎrilor realizat de Obama

Agresiunea rusǎ. Lavrov despre „topul” amenințǎrilor realizat de Obama

scris de Z.V.
17 afisari

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov a vorbit ȋn seara de miercuri, 24 septembrie, despre discursul lui Obama la Adunarea Generalǎ a ONU, care a plasat pe locul al doilea „agresiunea rusǎ” ȋn „topul” amenințǎrilor mondiale.

Agresiune rusǎ. Lavrov despre „topul” amenințǎrilor realizat de Obama (foto:topnews.in)

Agresiune rusǎ. Lavrov despre „topul” amenințǎrilor realizat de Obama (foto:topnews.in)

Ironic, Serghei Lavrov a vorbit despre poziția Rusiei ȋn acest „top” precum ar fi salutat o performanțǎ. „În ceea ce priveşte discursul preşedintelui american, menţionez că noi (ruşii) am obţinut locul doi în topul ameninţărilor la adresa securităţii mondiale”, a afirmat Lavrov, care a amintit cǎ „virusul Ebola ocupă primul loc în acest top prezentat de Obama, «agresiunea rusă în Europa» se află pe locul doi.”, iar „deja pe locul trei se situează gruparea Stat Islamic şi alţi terorişti din Orientul Mijlociu”.

MAE rus a precizat cǎ i s-a pǎrut ciudat cǎ „Obama a afirmat în repetate rânduri că securitatea în întreaga lume a fost consolidată”, dar a subliniat că Moscova vrea să soluţioneze toate conflictele prin dialog, ci nu prin acuzaţii unilaterale. Referindu-se la situaţia din Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei, Lavrov a menţionat că „sancţiunile sunt o problemă a Statelor Unite, iar situaţia din Ucraina este o problemă a ucrainenilor”.

Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că, în prezent, printre principalele subiecte se numără virusul Ebola, care „ameninţă sistemele publice de sănătate în Africa de Vest şi riscă să se extindă dincolo de frontiere”. „De asemenea, agresiunea rusă în Europa ne aminteşte de epoca când naţiunile mari le călcau în picioare pe cele mici, pentru a-şi satisface ambiţiile teritoriale”, a adăugat Obama, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult