Acasa InternationalExterne Ahmadinejad: Atentatele de la 11 septembrie au fost „o mare minciuna”

Ahmadinejad: Atentatele de la 11 septembrie au fost „o mare minciuna”

scris de Ziua Veche
3 afisari

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat, sambata, ca atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite reprezinta „o mare minciuna”, folosita ca pretext pentru invadarea Afganistanului, a anuntat presa de stat de la Teheran.

„11 septembrie a fost o mare minciuna, care a deschis calea invadarii Afganistanului, sub pretextul luptei împotriva terorismului”, a spus Ahmadinejad.

El a pus în repetate randuri sub semnul întrebarii participarea membrilor al-Qaida la atacurile din 2001, soldate cu aproape 3.000 de morti. Ahmadinejad a afirmat ca atacurile asupra turnurilor de la World Trade Center au fost „un scenariu si o actiune complexa a serviciilor de informatii”. Statele Unite exercita presiuni asupra partenerilor din Consiliul de Securitate al ONU, pentru adoptarea de noi sanctiuni împotriva Iranului. SUA acuza regimul de la Teheran ca încearca sa obtina arma atomica, sub acoperirea unui program nuclear civil, ipoteza respinsa categoric de Iran.

Nasr-1 o nouă racheta iraniana

Iranul a anuntat, duminica, începerea productiei la o noua racheta cu raza scurta de actiune, Nasr-1, capabila sa distruga tinte avand o greutate de 3.000 de tone, a anuntat postul public de radio iranian, preluat de Reuters si AFP. Potrivit sursei citate, care reia declaratii ale ministrului iranian al apararii, Ahmad Vahidi, racheta Nasr-1 va putea fi lansata atat de la sol, cat si de la bordul navelor si urmeaza sa fie adaptata pentru a putea fi folosita de la bordul elicopterelor sau submarinelor.
Iranul, amenintat cu noi sanctiuni internationale si posibile atacuri militare israeliene contra programului sau nuclear, si-a înmultit în ultimele saptamani anunturile privind punerea la punct a fabricarii de noi rachete.
Deja, la începutul lunii februarie, Vahidi a inaugurat instalatiile de productie ale unei rachete sol-aer anti-elicoptere botezata Qaem si a unei rachete anti-tanc denumita Toufan. Teheranul a anuntat, totodata, ca a pus la punct o racheta sol-aer capabila sa distruga elicopterele de atac americane Apache, precum si un sistem antiracheta prezentat ca oferind aceleasi performante ca sistemul rus S-300, cumparat de Teheran, dar a carui livrare este întarziata de Moscova de mai multe luni.

0 comentariu

Huhu 26-03-2010 - 16:12

In loc de ajutor, grecii trebuie sa primeasca doar picioare in cur!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult