Acasa InternationalExterne AIEA: Iranul poate construi o armă nucleară

AIEA: Iranul poate construi o armă nucleară

scris de M.A.
2 afisari

Iranul a reuşit să depăşească paşii critici necesari pentru a proiecta şi construi o armă nucleară, se arată în raportul pe care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.

Tinta Iran (thejerusalemgiftshop.com)

foto: thejerusalemgiftshop.com

Raportul AIEA urmează să fie dat publicităţii miercuri, dar CNN, care citează diplomaţi occidentali, a reuşit să afle ce va conţine, informează marţi Efe, citată de Moldpres. Documentul semnalează că programul nuclear iranian este mai ambiţios şi structurat decât se credea şi are ca obiectiv construirea şi testarea unei arme nucleare care să se poată cupla la o rachetă cu rază lungă de acţiune, au spus diplomaţii, sub acoperirea anonimatului.

Totuşi, nu există dovezi că Iranul ar fi luat decizia strategică de a începe să construiască această armă, au nuanţat diplomaţii. Raportul mai arată că Iranul nu a oprit cercetarea în domeniul armamentului, nici dezvoltarea tehnologică a programului său nuclear în 2003, cum credeau până acum serviciile de informaţii ale SUA.

Programul nu s-a oprit niciodată cu adevărat, a declarat la rândul său, pentru Washington Post, directorul Institutului pentru ştiinţă şi securitate internaţională, David Albright, care a fost inspector de arme pentru ONU.

9 comentarii

salut 08-11-2011 - 15:26

In cazul celalat, al Irakului, desi AIEA a scris cu subiect si predicat ca nu au fost descoperite arnele mult clamate, o sumedenie de diplomati au declarat invers, citatnd tocmai raportul AIEA.

In situatii de genul asta, diplomatii declara ce li se spune de la centru.

PS: Imi place aia: „…sub acoperirea anonimatului…”

tomi 08-11-2011 - 22:46

Bilbieli de genul celei cintate de SALUT era normal sa reflecte reactia la decizii de importanta mondiala ce condamna inamicii ISRAELULUI si al USA.
Sa vedem ce slagar va cinta gruparea neofascista rusofila urbos,ciu huhu,bula.
Foruri mondiale sa condamne IRANUL?Nu este posibil,este dea dreptul revoltator.Si ce nu ISRAELUL este cel condamnat? Nu ei sint pericol pentru omenire? Stati si receptionati cu rabdare reportajele clicii de derbedei ce se vor deslantui in scurt timp.
tomi

Ciu Huhu 09-11-2011 - 08:09

Esti un ticalos antisemit, faci mult rau poporului evreu cu prostia ta, Tomi!

salut 08-11-2011 - 23:56

Mai Cracanel,

Balbaiala (agramata!) e ce spui tu acolo. Eu doar am reamintit niste fapte: ca Raportui IAEA despre Irak a fost corect (in sensul ca Irak-ul nu avea armele clamate de voi) si ca diplomatii (care isi respecta numele asta) declara doar ce e in conformitate cu politica statului respectiv. Tot ve am spus se poate verifica.

In ceea ce priveste atacul Iranului. Faceti-l daca va tine cureaua! Ce mai stati?

Aaaa, n-ati reusit sa bagati si America in rahatul asta? I got news for you baby. La Casa Alba nu mai e pacaliciul ala pe care il chema Nethaniahu la raport, s-a modificat schimbarea, pricepi? E drept ca Obama e o deziluzie pentru multa lume, dar e foarte indoielnic ca va pune iarasi botul la dumele voastre. Abia a reusit sa mai ridice putin credibilitatea Americii din prapastia in care o scufundase Tufish.

In plus, e ironic ca tocmai voi va raportati la IAEA. Parca ati refuzat sa fiti membri, nu-i asa?

tomi 09-11-2011 - 00:08

Bravo ,ai vorbit frumos si intelept. Poti sa mergi la culcare.Ca sa depun vreun efort spre a face ordine in ideile tale ar fi piedere de timp.
tomi

H2SO4 09-11-2011 - 03:24

… pai nu-ti mai pierde atunci timpul pe aici si du-te si mai proiecteaza
cu al tau SolidWorks niste pepeni galbeni!!

remi 09-11-2011 - 12:00

Credeam ca in anul 2011 nu mai sunt sclerozati care sa sustina razboiul….M-am inselat !!Trebuie sa repet,ca unii vad ca invata greu,cine are bani si phula tare phute in cu r pe orisicare….Noi,oamenii de rind ,nu putem face nimic cind oamenii politici care conduc marile puteri se hotarasc sa inceapa un razboi….Dar sa vorbim ca vrem razboi e o mare(MARE) prostie.Sau sa spunem ca vrem razboi….Istoria ne demonstreaza ca oamenii simpli au facut doar rascoale,revolutii(si nici astea nu au fost facute toate de oamenii simplii),razvratiri,greve….Au fost popoare care au vrut sa se opuna cotropitorilor si din cauza conducatorilor lasi nu au putut face decit o simpla lupta de gherila(sau partizani cum s-a numit in unele zone).Asa ca invatati de la istorie,razboiul nu e bun ,never.

Ciu Huhu 09-11-2011 - 14:31

Pentru populatii nu-i bun, dar pentru fabricantii de arme-i foarte bun pentru ca fac foarte multi bani.

Ciu Huhu 09-11-2011 - 14:33

Razoiul e foarte bun, pentru fabricantii de arme doar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult