Acasa InternationalExterne Al-Qaeda plănuieşte noi atentate asupra Occidentului

Al-Qaeda plănuieşte noi atentate asupra Occidentului

scris de D.P.
1 afisari

Ayman al-Zawahiri, numărul doi în ierarhia al-Qaeda, a cerut pregătirea de noi atacuri împotriva Occidentului, a anunţat, joi, centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citate de Mediafax.

Ayman al ZawahriÎnregistrarea video, care durează 35 de minute, este cea de-a doua difuzată într-o serie intitulată „Mesaj de speranţă şi veşti bune pentru poporul Egiptului” şi a fost produsă de divizia de comunicare a reţelei teroriste, as-Sahab. Mesajul este însoţit de o imagine statică a lui al-Zawahiri.

“Dacă suntem capabili să producem arme echivalente cu armele cruciaţilor Occidentului, putem sabota sistemele lor economice şi industriale, putem să le distrugem puterea care se luptă fără o cauză până când vor fugi”, afirmă el.

Combatanţii “trebuie să inventeze noi modalităţi (de luptă), modalităţi care nu au fost niciodată luate în considerare în spiritul occidental”, a adăugat al-Zawahiri.

“Recurgerea la avioane pentru a le transforma în arme puternice, aşa cum s-a întâmplat în cursul invaziilor binecuvântate de la New York, Washington şi din Pennsylvania, este un exemplu de astfel de gândire curajoasă”, a declarat el, referindu-se la atentatele de la 11 septembrie 2001.

Atentatele din Statele Unite, soldate cu aproape 3.000 de victime, au fost comise cu avioane de linie deturnate, care au lovit turnurile gemene de la World Trade Center şi clădirea Pentagonului. Un al treilea aparat s-a prăbuşit în statul american Pennsylvania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult