Acasa InternationalExterne Al Qaida a suferit infrangeri, dar a continuat sa se extinda

Al Qaida a suferit infrangeri, dar a continuat sa se extinda

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Organizatia condusa de Osama ben Laden a suferit infrangeri importante, dar a reusit insa sa se extinda, anunta Departamentul de Stat american in raportul anual pe tema terorismului.

“Al Qaida a suferit infrangeri importante in 2009”, afirma Departamentul de Stat, sublinind ca organizatia terorista a fost afectata de operatiunile armatei pakistaneze in regiunile tribale. “A devenit mai dificil sa adune fonduri, sa antreneze combatanti si sa pregateasca atentate in afara regiunii”, subliniaza administratia americana, potrivit Mediafax.

Dar, in acelasi timp, amenintarea Al Qaida a continuat sa se raspandeasca in comparatie cu anii precedenti, fapt care compenseaza intr-o oarecare masura pierderile suferite de nucleul organizatiei”, precizeaza raportul, evocand mai multe incercari de atacare a Statelor Unite, inclusiv tentativa de atentat a unui nigerian la bordul unui avion care circula pe ruta Amsterdam – Detroit.

Al Qaida se confrunta cu o scadere a popularitatii in tarile musulmane, dupa o serie de atentate. “Drept consecinta, numarul liderilor religiosi si fostilor militanti care critica reteaua este in crestere”, subliniaza raportul, avertizand totusi ca organizatia condusa de Osama ben Laden inca reuseste sa recruteze combatanti, inclusiv in Statele Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS