Acasa InternationalExterne Al-Qaida cere egiptenilor să pornească jihadul

Al-Qaida cere egiptenilor să pornească jihadul

scris de D.P.
3 afisari

Organizaţia irakiană a reţelei al-Qaida le cere manifestanţilor egipteni să declanşeze “războiul sfânt” şi să instaureze un guvern care să respecte legea coranică, a anunţat, marţi, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE).

Piata Tahrir din Cairo 8 febr

foto: Agerpres

Comunicatul organizaţiei Statul islamic din Irak, reprezentând aparent o primă reacţie a grupării la evenimentele din Egipt, a fost publicat marţi pe forumuri utilizate de militanţii islamişti, a precizat SITE, citat de Mediafax.

Mesajul adresat manifestanţilor egipteni afirmă că “marşul jihadului” a început în Egipt, iar “porţile martirilor sunt deschise”.

Gruparea radicală le cere egiptenilor să nu acorde importanţă “căilor înşelătoare” ale democraţiei şi “naţionalismului păgân degradat”.

Organizaţia islamistă afirmă că jihadul egiptean înseamnă susţinerea islamului, a celor slabi şi oprimaţi din Egipt, pentru poporul din Gaza şi Irak şi “pentru fiecare musulman care a fost lovit de opresiunea tiranului egiptean şi a stăpânilor lui de la Washington şi Tel Aviv”, conform traducerii oferite de SITE.

Manifestaţiile care au avut loc marţi în Egipt sunt cele mai importante de la începutul mişcării de contestare a preşedintelui Hosni Mubarak. Conform unor fotoreporteri ai AFP din piaţa Tahrir, citaţi de Mediafax, epicentrul mişcării de contestare din Cairo, numărul manifestanţilor l-a depăşit pe cel de la mitingurile precedente, în momentul în care protestele intră în cea de-a treia săptămână.

Mulţi protestatari au purata steaguri egiptene şi pancarte pe care scrie poporul doreşte căderea regimului sau noi suntem poporul, noi suntem puterea.

2 comentarii

Aolica 09-02-2011 - 12:11

SE PARE CA MAHOMED NU AVEA CELULAR
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Studii arheologice mai recente evidentiaza faptul ca Mahomed nu avea numar de celular, si chiar nici adresa email.

Deci vedem acum ca, in pofida tuturor defaimarilor si interpretarilor de rea credinta, ca Islamul s-a modernizat si continua sa se modernizeze.

In vechime se umbla cu muezini ca sa se tipe pana departe indemnurile la o viata sfanta, dar acum lucrurile se fac electronic. In nici un caz nu se mai foloseste al-Qaida de arcuri sau de catapulte, ci de procedee fizico-chimice moderne care au loc in centurile cu dinamita. Iar savantii al-Qaida au in vedere si studiul fisiunii si chiar si al fuziunii atomice.

Deci, islamul se modernizeaza cu pasi mari.

Ereticul 09-02-2011 - 14:09

Un ovreu intr-o cafenea Starbucks citea un ziar arab.
Intra un prieten care, vazand straniul fenomen, se supara si-i spune:
‘Moshe, ti-ai pierdut mintile? De ce citesti un ziar arab?”
Moshe raspunse:
„Citeam ziarele ovreiesti si, ce sa vezi? Ovrei persecutati, israelul atacat, ovrei disparuti prin asimilare si casatorii interrasiale, ovrei traind in saracie. Asa incat am trecut la citirea ziarelor arabesti. Si ce-am gasit? Ovreii detin toate bancile, ovreii controleaza mass-media, ovreii sunt toti bogati si puternici, ovreii conduc lumea.
Stirile sunt mult mai bune!”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult