Acasa InternationalExterne Al-Qaida infirmă printr-un video decesul numărului doi din conducere, Abu Yahya al-Libi

Al-Qaida infirmă printr-un video decesul numărului doi din conducere, Abu Yahya al-Libi

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Gruparea teroristă Al-Qaida a difuzat marţi, 12 iunie, o înregistrare video în care apărea liderul Abu Yahya al –Libi, după ce Statele Unite anunţaseră uciderea acestuia în urmă cu o săptămână.

Al Qaida infirma decesul lui Abu Yahya al Libi (foto:malaysiandigest.com)

În înregistrarea video apărută pe site-urile extremiste, potrivt unor informaţii SITE şi Intel Center, prezentate de mediafax, umărul doi în rangurile grupării teroriste, libianul Abu Yahya al-Libi îl critică pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pe care  îl numeşte „tiran”, guvernul acestuia fiind catalogat drept unul „criminal”. În aceaşi înregistrare, potrivit traducerii SITE, un site specializat în supravegherea paginilor de internet extremiste, unul din cele mai influente persoane din Al-Qaida acuză „Occidentul şi pe lacheii săi”, pentru complicitate la atrocităţile regimului sirian.

Săptămâna trecută, pe 5 iunie, Statele Unite au anunţat că în urma unui atac asupra unui complex din Waziristanul de Nord, în apropierea graniţei afgane, în care s-a folosit un avion fără pilot, Abu Yahya al-Libi a fost ucis. De asemenea, tirurile avioanelor americane fără pilot, au omorât în acel atac 15 presupuşi insurgenţi din regiunea tribală din nord-vestul Pakistanului.

Deşi în înregistrarea apărută, liderul Al-Qaida e în viaţă, IntelCenter a declarat că „au mai fost cazuri când grupuri extremiste au difuzat înregistrări video, cu membri decedaţi, care au fost filmate înainte de moartea lor”. Abu Yahyia al-Libi, un libian considerat marele teoretician al propagandei reţelei teroriste Al-Qaida, a apărut în ultimii ani în mai multe mesaje video ale acestora.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult