Acasa InternationalExterne Al-Qaida o ameninţă pe bunica preşedintelui Barack Obama

Al-Qaida o ameninţă pe bunica preşedintelui Barack Obama

scris de Ion Petrescu
2 afisari

Postul de televiziune ABC NEWS a informat, pe 12 mai a.c., că au fost luate măsuri de securitate sporite în jurul casei bunicii preşedintelui Barack Obama, după ce o ramură africană a organizaţiei teroriste Al-Qaida a emis o ameninţare personală la adresa ei.

Sarah Obama, bunica presedintelui SUA, amenintata de Al-Qaida

Poliţia kenyană a confirmat canalului TV menţionat că a instalat patrule în apropierea domiciliului rudei şefului statului american, deoarece organizaţia Al Shabaab, ramura din Somalia a celebrei reţele Al-Qaida, a promis să se răzbune pe Sarah Obama.
După cum a precizat teleastul Brian Ross, măsuri speciale de securitate au fost luate la domiciliul bunicii lui Obama imediat după lichidarea lui bin Laden.
La ora actuală, poliţia locală apreciază că are destule patrule în zonă, pentru a preveni orice acţiune teroristă.
Al Shabaab a luptat ani în şir împotriva guvernului pro-occidental al Kenyei. Din rândurile combatanţilor acestei organizaţii s-a impus Omar Hammami, cunoscut sub numele de Abu Mansur Al-Amriki, alias Americanul.
Interesant este că acest autor de melodii pro-Jihad, de tip hip hop, a fost declarat mort, la începutul anului în curs, după un schimb de focuri. Surpriza lunii aprilie, pentru autorităţile kenyene, este că el a… reapărut  în atenţia publică prin lansarea unui nou cântec rap!
Ameninţarea cu moartea, a bunicii preşedintelui Barack Obama, nu este decât ultima, dintr-o serie de avertismente verbale emise de o serie de organizaţii radicale, loiale lui bin Laden. 
ABC NEWS afirmă că oficialii din echipa de securitate a preşedintelui Statelor Unite estimează că ameninţarea number one/numărul unu este reţeaua Al-Qaida, din Peninsula Arabă, cu sediul în Yemen.
Aceasta este condusă de probabilul succesor al lui bin Laden, respectiv Anwar al-Awlaki, care a declarat, pe 11 mai a.c., că America îşi va dori să mai trăiască „zilele lui Osama.”
De altfel şi Nasir al-Wahishi, alt lider Al-Qaida, din acelaşi areal geografic, a precizat: “să nu subestimaţi această luptă atât de uşor, şi să nu daţi propriului popor falsa speranţă că dacă îl ucideţi pe Osama totul s-a terminat. Ceea ce vă aşteaptă este mult mai periculos şi o să vă număraţi regretele, dorindu-vă zilele lui Osama.”
Pe lista existentă la Centrul Naţional de Antiterorism, reţeaua Al-Qaida din Peninsula Arabă este etichetată “cel mai semnificativ risc la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite ale Americii.”
Nu este deloc exclus ca recenta decizie a Pentagonului, de a reamplasa avioane militare aflate acum în Turcia, la baze din România şi Bulgaria, să fie una dintre măsurile necesare pregătirii  unor acţiuni menite a destructura Al-Qaida, în peninsula amintită, înainte de a fi îndreptată, ulterior, atenţia totală spre Iran.

1 comentariu

Viorica Ianc 12-05-2011 - 22:03

Sarah, cu zeci de ani mai batrana decat mine si are dintii mai sanatosi.

Mi-a placut acel cadou pentru nepot – PLEAZNA pentru mushte

Daca Bunul Dumnezeu l-a facut pe Adam din pamant ar trebui sa fim negrii,
numai ca in Africa pamantul este ROSHU.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult