Acasa InternationalExterne Al-Qaida planifica din Pakistan atacurile teroriste asupra Europei

Al-Qaida planifica din Pakistan atacurile teroriste asupra Europei

scris de Ziua Veche
6 afisari

Creşterea recentă a numărului de atacuri ale avioanelor fără pilot în zonele tribale ale Pakistanului are legătură cu presupusele proiecte de atentate ale Al-Qaida în Europa, a declarat miercuri pentru BBC ambasadorul Islamabadului la Washington citat de Mediafax. „Cred că activitatea la care asistăm în Waziristanul du Nord (nord-vestul Pakistanului), în ceea ce priveşte atacurile (aeriene) are legătură cu ameninţările cu potenţiale atacuri în Europa”, a spus ambasadorul Hussein Haqqani.

 

 

 

Ambasadorul a confirmat, de asemenea, că extremiştii intenţionau să atace ţinte din Europa, aşa cum a afirmat recent presa anglo-saxonă.

„Potrivit informaţiilor comunicate Pakistanului de partenerii noştri americani, unele persoane au fost arestate în trecut, iar interogatoriile acestora şi alte informaţii obţinute de serviciile secrete au dezvăluit că există un complot pentru atacarea mai multor ţinte în Europa”, a explicat el.

De la începutul lui septembrie, CIA a intensificat considerabil atacurile cu avioane fără pilot, care vizează din 2004 combatanţii şi liderii Al-Qaida şi talibanii pakistanezi şi afgani din zonele tribale situate la frontiera cu Afganistanul.

Autorităţile pakistaneze au numărat 24 de atacuri cu avioane fără pilot pe teritoriul lor de la 3 septembrie, care s-au soldat cu peste 140 de morţi. Un atac aerian comis luni a provocat moartea a opt islamişti, dintre care cinci de naţionalitate germană, în zona tribală Waziristanul de Nord, potrivit oficialilor din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze. Statele Unite, Marea Britanie, Japonia şi Suedia şi-au avertizat recent cetăţenii care călătoresc în Europa în legătură cu posibile atentate. Haqqani a cerut populaţiei să nu se panicheze, afirmând că „europenii, pakistanezii şi serviciile de informaţii americane colaborează pentru dejucarea acestor comploturi”.

0 comentariu

fanariotu 22-04-2010 - 13:44

Tot dezastrul ce-l avem acuma in tara se datoreaza in exclusivitate intregii clase politice romanesti.!Indiferent de coloratura politica,incompetenta si lacomia sunt trasaturi comune ale tuturor politrucilor.!Degeaba apareti pe ecranele tv.si incercati sa dati vina unul pe altul,pentru ca pe dedesubt toti sunteti incrucisati in jafuri comune.!Asa ca PE NOI NU NE MAI PROSTITI.! O sa va vina randul sa raspundeti toti penal pentru toate talhariile comise cu nerusinare.!

pitagora 22-04-2010 - 20:12

„Curentul” numara ca Pristanda. In favoarea lui Boc. Ce gunoaie!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS