Acasa InternationalExterne Alegeri anticipate în Canada, pe care nimeni nu și le dorește

Alegeri anticipate în Canada, pe care nimeni nu și le dorește

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Luni au loc alegeri legislative anticipate în Canada, la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin electoral. Înainte de ziua votului, sondajele de opinie arătau că premierul canadian în exerciţiu, liberalul Justin Trudeau, şi principalul său rival, conservatorul moderat Erin O’Toole, sunt la egalitate în preferințele electoratului. Din acest motiv, duminică, în ultima zi de campanie, cei doi politicieni au fost din nou pe teren, notează AFP.

Prim-ministrul Justin Trudeau a avut numeroase întâlniri cu electoratul chiar şi în cea de-a 36-a zi şi ultima a unei campanii electorale denumită „fulgeri”. Acesta a vizitat provinciile Ontario, Manitoba şi Columbia Britanică.

„Cum vom pune capăt acestei pandemii? Ce valori vom aduce în guvern? Ce direcţie vom da pentru familiile noastre, pentru afacerile noastre şi pentru viitorul nostru? De aceea organizăm aceste alegeri. Ca să aflăm răspunsul la aceste întrebări”, le-a declarat alegătorilor șeful guvernului canadian.

Trudeau, în vârstă de 49 de ani, care a trecut printr-o campanie agitată, a declanşat alegeri anticipate pe 15 august 2021, în speranţa că va obţine din nou majoritatea în Camera Comunelor din Canada, pe care a pierdut-o la alegerile din 2019, transmite Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult