Acasa InternationalExterne Alegeri Bolivia: Evo Morales aproape de al treilea mandat

Alegeri Bolivia: Evo Morales aproape de al treilea mandat

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Sondajele de la ieșirea de la urne la alegerile de duminicǎ, 12 octombrie, din Bolivia ȋl dau drept favorit cert pe actualul președinte Evo Morales cu peste  60% din voturi.

Alegeri Bolivia: Evo Morales aproape de al treilea mandat (foto:dailystormer.com)

Alegeri Bolivia: Evo Morales aproape de al treilea mandat (foto:dailystormer.com)

Președintele de stânga ar fi câștigat detașat în toate departamentele țării, cu excepția Beni (nord-est) care l-a preferat pe adversarul său Samuel Doria Medina, din partea partidului Unității Democrate, și, astfel, va conduce Bolivia în următorii cinci ani, conform rezultatelor institutelor Mori și Ipsos, preluate de posturile de televiziune. Departamentul Santa Cruz, mult timp bastionul opoziţiei şi cel mai prosper din ţară, ar fi votat pentru Morales (49%), rivalul său Medina obţinând doar 38% din sufragii.

La anunţul primelor rezultate, mii de susţinători ai lui Morales au ieşit în Piaţa Murillo din La Paz, unde se află palatul prezidenţial, potrivit Agerpres. Evo Morales, care are aproape 40 de puncte procentuale avans în aproape toate regiunile, „şi-a consolidat poziţia în estul ţării, unde a obţinut un scor excelent”, de aproape 50%, a declarat pentru presă Walker San Miguel, un fost ministru al Apărării al primului preşedinte amerindian din Bolivia. Formaţiunea lui Morales ar obţine, de asemenea, 111 dintre cele 130 de mandate din Camera inferioară a Parlamentului şi 25 dintre cele 36 de mandate de senator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult