Acasa InternationalExterne Alegeri în Rusia: Rezultatele lui Putin

Alegeri în Rusia: Rezultatele lui Putin

scris de P.C.R.
10 afisari

UPDATE – Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală. Participarea la vot a fost de 67,4%, menţionează AFP.

Russian President and Presidential candidate Vladimir Putin attends a meeting with supporters at his campaign headquarters in Moscow, Russia March 18, 2018. Yuri Kadobnov/POOL via Reuters

Putin a obţinut astfel al patrulea mandat prezidenţial, fără a mai fi necesar al doilea tur de scrutin. Rezultatul său este mai bun decât la precedentele alegeri, din 2012, şi decât previziunile sondajelor de opinie dinaintea alegerilor.

Toate sondajele la ieşirea de la urne şi primele rezultate ale numărătorii parţiale a voturilor îl indică pe Vladimir Putin drept câştigător al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Rusia, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Presa rusă de stat, preluată de DPA, publică un scor de 73,9% pentru preşedintele în exerciţiu, care şi-a asigurat astfel cel de-al patrulea mandat, fără a mai fi necesar un al doilea tur de scrutin.

Reuters prezintă cifrele obţinute de cei opt candidaţi în două sondaje de opinie, VTsIOM şi FOM, şi cele comunicate de Comisia Electorală Centrală după numărătoarea a aproape 30% din voturi:

Candidat VTsIOM FOM Numărătoare parţială

 

Vladimir Putin 73,9% 76,3% 73,1%
Pavel Grudinin 11.2% 11.9% 14,9%
Vladimir Jirikovski 6,7% 6,0% 6,7%
Ksenia Sobceak 2,5% 2,0% 1,3%
Grigori Yavlinski 1,6% 1,0% 0,7%
Boris Titov 1,1% 0,7% 0,6%
Serghei Baburin 1,0% 0,6% 0,6%
Maxim Suraikin 0,8% 0,7% 0,6%

Comisia Electorală Centrală a anunţat deja că prezenţa la urne a fost mai ridicată decât în 2012, la precedenta realegere a lui Vladimir Putin, reaminteşte DPA.

Grupul de monitorizare a alegerilor Golos a raportat peste 2500 de nereguli în timpul scrutinului, dintre care aproximativ 500 la Moscova, menţionează aceeaşi agenţie. Pe site-ul de internet al grupului sunt detaliate cazuri de vot multiplu. Golos este înregistrat în Rusia ca agent străin, deoarece a primit finanţări din străinătate. Comisia Electorală Centrală a anunţat prin Twitter că a primit 670 de plângeri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS