Alegeri nerecunoscute în Transnistria | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Alegeri nerecunoscute în Transnistria

Alegeri nerecunoscute în Transnistria

scris de M.A.
10 afisari

Alegătorii din regiunea separatistă Transnistria sunt chemaţi la urne, duminică, pentru desemnarea liderului, informează Euronews.

Transnistria -pmr

Transnistria

Principalii candidaţi sunt actualul lider separatist, Igor Smirnov, aflat la putere de două decenii, şi Anatoli Kaminski, susţinut de Moscova. Rusia îl susţine în mod deschis pe liderul Legislativului de la Tiraspol, Anatoli Kaminski, în încercarea de a-l înlocui pe Smirnov, după ce Kremlinul a recunoscut că l-a scăpat de sub control pe actualul lider, transmite Mediafax.

Totodată, un post rus de televiziune care emite şi în zona transnistreană a difuzat un documentar în care Igor Smirnov este acuzat de încurajarea unor crime şi delapidarea unor sume de bani. Documentarul se bazează pe informaţii despre originea veniturilor familiei Smirnov. Acesta prezintă imagini cu locuinţa familiei Smirnov de la periferia capitalei ruse, a cărei valoare este estimată la zece milioane de dolari.

Potrivit documentarului, în timpul campaniei electorale din 2006, în Transnistria au avut loc asasinate la comandă, mod în care Smirnov şi-ar fi eliminat rivalii. „Smirnov nu poate renunţa la putere, deoarece întreaga sa familie ar ajunge după gratii”, a declarat Mihail Bergman, un fost comandant militar, citat în documentar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult